7. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvarafond Baltic Property Trust asus laiendama Laki ärikompleksi

Baltikumi ärikinnisvara investor Baltic Property Trust (BPT) sõlmis vaid kaks kuud pärast Tallinna suurimate ärikomplekside hulka kuuluva nn Tolarami keskuse ostu esimese ehituslepingu juurdeehituseks kinnistutel.

Juurdeehituse ankurrentnikuks tuleb spordikaupade maaletooja Rademar, teatas ettevõte.

“Üldine seis kinnisvara- ja ehitusturul on loonud kapitaliseeritud ja pikaajalist visiooni omavatele tegutsejatele võimaluse teostada oma plaane märkimisväärse kiirusega,” ütles BPT Asset Management Eesti tegevjuht Indrek Hääl. “Arvestades asjaolu, et ostsime kinnistu alles ligi kaks kuud tagasi, oleme suutnud kiiresti asuda investoritele lisaväärtust looma.”

BPT sõlmis 1800 ruutmeetrise juurdeehituse jaoks ehituslepingu Eubal Ehitusega, laiendama asutakse ühel krundil asuvat laohoonet. Hoone laiendus valmib eeldatavasti aasta lõpul.

Hääl märkis, et tegemist on esimese sammuga Laki tänava kinnistute parendamisel ja laiendamisel. “Koheselt alustame ka peahoone rekonstrueerimise projektiga, mille käigus rajame hoonele juurdeehituse ning kujundame täielikult uue fassaadilahenduse. Muutmisele läheb ka hoone sisekujundus ning logistikaskeem,” ütles Hääl.

Arhitektuurikonkurss kogu 35 000 ruutmeetrise kompleksi terviklahenduse osas, mis võtaks arvesse ka ümbruskonna arengut, on juba välja kuulutatud. Huvi arhitektuurse terviklahenduse väljapakkumisele on suur ning hetkel käivad läbirääkimised erinevate võimalike arhitektidega, ütles Hääl. Kokku kuulub kompleksi kolm kinnistust ning hoonetes on kokku üle 80 üürnikku.

Eestis rohkem kui 1,4 miljardi krooni väärtuses varasid haldav BPT Asset Management teatas juunis neljanda Selveri kinnistu ostust. Lisaks Merimetsa, Torupilli ja Valga Selveritele kuulub BPT-le ka Tartu Selveri kinnistu.

BPT on Taanis 2001. aastal loodud kinnisvara investeerimistoodete loomisele pühendunud varahaldusfirma, mille peakorter on Kopenhaagenis ja tütarettevõtted tegutsevad Eestis, Lätis, Leedus, Poolas, Venemaal ja Saksamaal. BPT Asset Management haldab viit kinnisvara investeerimisfondi, mis koosneb rohkem kui 30st kinnisvaraobjektist, olles Baltikumis suurim ja aktiivseim investor ärikinnisvara segmendis. BPT poolt hallatavate koguinvesteeringute maht on 2007. aasta alguse seisuga üle 30 miljardi krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785