6. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu maantee remont uputas poe solgi sisse

Tallinnas sadade miljonite eest ümber ehitatud Tartu maantee alguslõik avati mullu sügisel lippude ja lauluga, kuid suursündmus tõi tolle tänava ühele poele kaela võikalt haisva mure – maja kelder uppus tee-ehitajate eksimuse pärast solgi sisse, äpardusele pole siiani lahendust leitud.

"Hais on jube, algul mõtlesin, et mõni rott on surnud... ja WCski enam käia ei saa - kui vett tõmbad, tulvab kõik üles, maja kelder on ääreni solki täis," kurtis Tartu maantee 39 neljakorruselise maja alakorrusel tegutseva kangapoe juhataja Eve Piibeleht juba üle poole aasta kestnud haisvat muret, lisades, et müüjatarid on sunnitud Stockmanni kaubamajas kempsus käima, kirjutab SL Õhtuleht.

Poes valitseva vänge leha põhjus on maja haldaja Urmas Murre sõnul ligi 224 miljonit krooni maksnud tänavaremont - Tartu maanteed ümber ehitades veeti uus heitveetoru läbi kõnealuse maja keldri, kuid linna palgatud torumehed tegid midagi valesti ning nüüd vulisebki solk juba läinud sügisest saati keldrisse.

Kuigi linnavõim lubas keldri juulis tühjaks pumbata ning lekke lappida, jõuti pumpamiseni alles augusti alguses, seejärel avastati, et üks põrandasisene heitveetoru on katki, kuid Murre kahtlustab, et äkki pole uue trassiga ühendatud ka maja enda kõik senised solgipüstikud, viimast pakub uputuse üheks põhjuseks ka linna kommunaalameti ehituse ja järelevalve osakond.

Solgiuputus on aga vaid üks tolle maja korteriühistu muredest, mis kõik said alguse suurejoonelisest tänavaremondist – Murre väitel hakkas pärast tee-ehitust maja siiani kuivana püsinud keldrisse tungima ka pinnavesi, sest teemehed sülitanud piirkonna kohta tehtud geodeesiauuringu ja ekspertarvamuse peale, samas linnavõim ajab Murre selle süüdistuse tagasi, mistõttu ühistu hakkab veejama klaarima ilmselt kohtus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785