USA eluasemelaenupakkuja pankroti tõttu jääb tööta 7000 inimest

USA eluasemelaenupakkuja American Home
teatas, et lõpetab kinnisvarakriisi tõttu suurema osa oma tegevusest. Pankroti
tõttu kaotab töö 7000 inimest.

Ekspertide sõnul peab New Yorgi ettevõte nüüd Ameerika pankrotiseaduse kohaselt hiljemalt esmaspäeval paluma pankrotikaitset, mis annab pankrotiohus ettevõtetele võimaluse leida katset võlausaldajate eest eesmärgiga ettevõtte tegevus ümber korraldada, kirjutas Rootsi päevaleht Svenska Dagbladet.

Ettevõttesse jääb pärast ümberkorraldusi 7 409 inimese asemel tööle vaid 750 töötajat.

American Home andis eelmisel aastal eluasemelaene 59 miljardi dollari (673 miljardi krooni) jagu. Ettevõte sattus hätta vaatamata sellele, et enamik summast laenati inimestele, kel on veidi paremad krediidiväljavaated kui teiste probleemidega laenuandjate klientidel.

Teisipäeval teatas American Home, et ettevõte ei suuda oma laene finantseerida ja on seetõttu sunnitud tegevust koondama. Pärast seda, kui American Home'i aktsiatega kauplemine esmaspäeval peatati ja hiljem taas avati, kukkus ettevõtte aktsia hind 89% võrra.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed