Pärnu paneb müüki varem omanikule tagastamata linnamaja

Pärnu linn kavatseb müüa ühe linna
visiitkaartidest, pannes Lõuna 2a maja oksjonil müüki 7 miljoni krooniga.

Müük on komplitseeritud nii seniste üürnike tõttu kui ka sellepärast, et kunagi otsustati hoone kui linnale oluline sotsiaalobjekt jätta õigusjärgsetele omanikele tagastamata, kirjutas Pärnu Postimees.

Lõuna 2a müüki ei pea õigeks muinsuskaitsjad, kuna tegu on Pärnu linnale olulise arhitekti Olev Siinmaa projekteeritud hoonega, leides, et hoone peaks müügi korral siiski säilitama ühiskondliku funktsiooni. Seda müües tekiksid kindlasti teatud ootused ka Pärnu majandusühisuse juhataja Jaak Jakobsoni, kes maja Siinmaalt tellis, pärijatel.

Linnavolinik Raul Sarandi, kes hoone müükipaneku ajal oli Pärnu majandusasjadega tegelev abilinnapea, leiab, et erakätesse antud hoonetes on võimalik säilitada ühiskondlikku funktsiooni, viidates Ammende villale.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

NORDIC HOUSES KT OÜ otsib PROJEKTEERIJA-TEHNIKUT JA INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

23. august 2018

EVOPIPES otsib MÜÜGIINSENERI

Evopipes

28. august 2018

Ehituse erilehed