2. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Martin Vahter: Luha projekt on kallis ja pikalt müügis olnud

1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahter ütles, et Luha tänava korterite hinnalangus tundub suur, kuna tegemist on üsna kalli objektiga.

"Ühe korteri hinda on langetatud kuni 470 000, samas on tegemist ka üsna kalli objektiga, mistõttu tundub nominaalselt suur ka hinna langetamine," kommenteeris Vahter, et keskmiselt onkorterite hinnad langenud siiski 150-200 000 krooni võrra. Seega on hinda langetatud keskmiselt 10-15%.

"Tegemist on ka üsna pikalt müügis olnud projektiga, kus esialgsed hinnad koostati ilmselt lootuses, et kinnisvara hinnad tõusevad veelgi," möönis Vahter, et pool aastat tagasi oleksselline müügihindade kujundamine ennast õigustas. Tänaseks on üsna selge, et hinnad ei tõuse 2006 aasta tempos, vaid pigem langevad.

Kas olukorda nimetada krahhiks? "Krahhiks seda nimetada ei saa, pigem on tegemist normaalsete müügihindade kehtestamisega," kinnitab Vahterfakti, et ka tänases turusituatsioonis ostetakse ja müüakse kinnisvara, vahe on ainult selles, et kinnisvaraturul on vähem müüjaid, kes soovivad oma vara eest turuhinnast tunduvalt kõrgemat hinda. Möödas on need ajad, kus müüjad andsid maakleritele müüki objekte lootuses, et järsku keegi ostab ära.

1Partner Kinnisvaral täna vajadust projektide müügihindu korrigeerida ei ole. "Oleme arendajatega püüdnud kohe alguses kehtestada likviidsed hinnad, et vältida tulevikus arusaamatusi," selgitas Vahter, et 1Partner väldib üksikobjektide puhul olukordi, kus võetakse vara müüki turuhinnast kõrgema hinnaga. "Püüame kliendiga kohe alguses leida mõistliku hinna, millega oleks müük tagatud normaalse realisatsiooniperioodi puhul," möönis ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785