28. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pered kolivad Tallinnast Harjumaa väikelinnadesse

Üha enam eelistatakse Harjumaal elamiseks vaikseid väikelinnu, mis paiknevad Tallinna mõjupiirkonnas.

Enam eelistatakse kohti, kus on omaette keskused, kirjutab Uus Maa Kinnisvarabüroo tegevdirektori asetäitja Andrus Soonsein city24-s. "Ka Keila linn ja vald on viimase paari aasta jooksul sarnaselt ülejäänud Eestiga läbi teinud kiire arengu. Keila kruntide ja eramutehinnad on 2006. aasta jooksul kahekordistunud, 2006. aasta lõpust on hinnad stabiliseerunud ning 2007. aasta jooksul ei ole hinnatase märgatavalt tõusnud. Keila lähistel jääb kruntide hinnatase keskmiselt vahemikku 500-1000 kr/m2 ja eramute hinnad on vahemikus 16 000-23 000 kr/m2," märkis Soonsein.

Hetkel on Keila vallas pakkumises kaks kruntide ja elamute arendusprojekti – Raudkotka ridaelamud ja Tammermaa krundid ja ridaelamud.

Soonseina sõnul on pikemas perspektiivis Keila valda lisandumas veel mõned ridaelamute arendusprojektid. Hetkel on kehtestamisel detailplaneering ca 6 kilomeetri kaugusele Keila linnast Lehola külla ridaelamute ehitamiseks. Kuid siiski selle aasta jooksul ei ole reaalselt uute ridaelamute lisandumist Keila lähistele oodata.

Uus Maa Kinnisvarabüroo äärelinna elamispindade maakler Rene Manninen tõi välja, et tänaseks on aga korterelamute arendustegevus Viimsi vallas aeglustunud. Korterelamute ehitamiseks ei ole algatatud ega ka kehtestatud detailplaneeringuid juba paar aastat ning vald suhtub üsna skeptiliselt uutesse korterelamu arendustesse, et mitte süvendada juba praeguseks esile kerkinud probleeme infrastruktuuriga.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785