28. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1Partneri hinnatud kinnisvara keskmine hind oli 3,8 miljonit

1Partner Kinnisvara hindas eelmisel aastal kinnisvara koguväärtusega 7,6 miljardit krooni.

Kinnisvarafirma 1Partner Kinnisvara hindas eelmisel aastal kokku enam kui 2000 objekti, mille turuväärtus oli kokku 7 593 048 000 krooni. Ühe objekti keskmine turuväärtus oli 3,8 miljonit krooni, teatas ettevõte.

Kõige kallima objekti turuväärtuseks kujunes 520 miljonit ning kõige odavama objekti maksumus oli 30 000 krooni. "Lisaks konsulteerisime sadu kliente nende vara turuväärtuse ja võimaliku müügihinna osas, mille kohta ametlikku hindamisakti ei vajatud," lisas 1Partner Kinnisvara turundusjuht Ragnar Everest.

Everest märkis, et eelmisel aastal kiirelt arenenud kinnisvaraturg ja rohked tehingud kasvatasid ka hindajate käivet. "Kinnisvarabuum saavutas kõrghetke just eelmisel aastal ja see kajastus positiivselt ka meie majandusnäitajates," märkis Everest. "Korralike numbrite taga oli eelkõige soodne majanduskliima, kinnisvaraturu arengud ja ettevõtte kasv. Nõudlus erinevate kinnisvaratoodete ja -teenuste järele kasvas hüppeliselt."

Everest rõhutas, et käesolev aasta on näidanud ostu-müügitehingute vähenemist, kuid hindajatel siiski tööpuudust ei ole.

Hindamisteenus kujutab endast peamiselt objektide turuväärtuse leidmist müügiks ettevalmistamisel, laenutagatiste hindamist (nii elamis- kui äripinnad) pankadele, firmadele raamatupidamise tarbeks (sh ka mitterahalised sissemaksed), kohtuvaidluste lahendamiseks, kindlustuslepingute sõlmimiseks ning kinnisvaraportfellide haldamiseks.

1Partner Kinnisvara on Eesti üks juhtivatest kinnisvarafirmadest. Ettevõtte põhiteenused on kinnisvara vahendus, hindamine, ehitamine ning investeeringute juhtimine. 1Partner Kinnisvara poolt juhitavate varade kogumaht ületas 2006. aasta lõpu seisuga 1,2 miljardit krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785