26. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siff kavandab naftaterminalist Viimsi Manhattani kujundada

Miidurannas asuvale Milstrandi naftaterminali krundile kerkib tulevikus noobel äri- ja elukvartal ning senises naftasadamas hakkavad tankerite asemel silduma jahid ja reisilaevad.

N-Terminaali tütarfirma AS Milstrand kavatseb oma transiidiärile Viimsis joone alla tõmmata ning terminali asemel rajada 18 hektari suurusele kinnistule asumi, mis saaks uueks keskuseks kogu vallale, kirjutas Postimees.

N-Terminaali nõukogu esimees Endel Siff ütles, et praegu käib töö eskiisi kallal. "Oleme vaadanud erinevaid versioone ja loodan, et saame augustis valmis eskiisi, mille alusel edasi töötada," sõnas ta.

"Küsisime esialgset visiooni paljudelt juhtivatelt arhitektidelt ja praeguseks oleme jõudnud nii kaugele, et valisime välja ühe mitte väga tuntud, ent väga hea arhitekti," lisas Siff.

Siff nimetas tulevast arenduspiirkonda omaette linnaosaks, kus saavad olema konverentsikeskus, hotell, kaubandustänav ja keskväljak.

"Viimsis elab palju professionaalseid ja edukaid inimesi, ent töökohti on vähe," nentis ta. "Seetõttu vajab vald oma ärikeskust. Kui kõik plaanid realiseeruvad, pole aastal 2011 tegelik kultuuripealinn Tallinn, vaid hoopis Viimsi"

Viimsi vallavanem Urmas Arumäe märkis, et kinnistule sobivad hästi ka kõrghooned ning merelt vaadatuna võiks nn Viimsi Manhattan pakkuda nauditavat konkurentsi Paljassaare sadamasse kavandatavale kinnisvaraarendusele ja Tallinna siluetile.

Arumäe sõnul on Miiduranna sadama tulevikus oluline koht reisilaevade ja jahtide teenindamisel. Ta lisas, et kindlasti leitakse lahendus ka sadamaalal asuva AS Esmarile kuuluva keskkonnaohtliku külmhoone sulgemiseks.

Otse Milstrandi kinnistu piirile kavatseb vald rajada Viimsi ooperimaja, kus lisaks kontsertidele ning teatri- ja balletietendustele saaks korraldada näitusi ja seminare ning kus tulevikus leiaks koha ka huvikeskus ning muusika- ja kunstikool.

Viimsi abivallavanem Haldo Oravas märkis, et Milstrand on kaasatud Haabneeme osaüldplaneeringusse, mis hõlmab terminali ja sadama ala Muuli teest kuni Rohuneeme teeni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785