26. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endine Sampo juht ehitab Veerenni tänavale uuslinnaku

Sampo Panga endine juht ja nõukogu esimees Härmo Värk kavatseb OÜ Domina Service'i eesotsas ehitada Veerenni tänavale Lutheri kvartali lähedale uuselamurajooni.

Eile algatas Tallinna linnavalitsus Domina Service'i soovil Veerenni tn 36 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu koostamise, mis võimaldab 12,6 ha suurusele alale rajada 120kohalise lasteaia ning 3-12-korruselised elu- ja ärihooned, teatas linna pressiteenistus.

"Seda, millal linnak valmis võiks saada, ei oska praegu öelda. Praegu algatati alles detailplaneeringu koostamine. Loodame, et saame ehitama hakata järgmisel või ülejärgmisel aastal," rääkis Värk.

Uuslinnakusse on kavas ehitada umbes 1800-1900 korterit, üks ärihoone ja üks lasteaed. Äripindu on plaanitud ka osa kortermajade esimestele korrustele. Parkimine on Värgi sõnul planeeritud maa alla, mistõttu on asumis enam mänguväljakuid ja haljastust.

"Plaanime teha väga tervikliku elurajooni," märkis Värk.

Projekti maksumust ei osanud Värk veel kommenteerida. "Eks hakkame järk-järgult ehitama. Praegu on summadest veel vara rääkida," ütles ta. Ka on arendaja sõnul veel vara rääkida sellest, kes töid teostama hakkab.

"Endise mööblivabriku territooriumi toomine avalikku kasutusse ning uude elamuasumisse lasteaia ehitamine on heaks näiteks tööstusalade ümberprofileerimisest," ütles Tallinna abilinnapea Taavi Aas. "Linnavalitsus soovitab kõigil suurte elamualade kavandajatel mõelda ka vajalikule infrastruktuurile, seahulgas lasteaedadele," lisas Aas.

Detailplaneeringus määratakse krundid tänavatele, tehnorajatistele ja haljasaladele. Erilist tähelepanu pööratakse maastikukujundusele, et luua tasakaalustatud roheline avalik ruum. Tänavate äärde istutatakse puudeallee. Iga hoone juurde kuulub jalgrattaparkla.

Planeeringuala piirneb Veerenni, Vana-Lõuna ja ehitatava Tehnika tänava ja Filtri tee ühendusteega. Krundid on olnud pikka aega heakorrastamata ja risustatud, alal asub mitmeid lagunenud abihooneid, millest osa on nüüdseks lammutatud. Vana-Lõuna tänava ääres asuvad arhitektuurimälestistena kaitstud endised A. M. Lutheri Vineeri- ja Mööblivabriku hooned.

OÜ Domina Service kuulub Briti investeerimisfirmale Satnam Europe, mille juht on Härmo Värk. Satnam Europe ostis Domina Service'i hiljuti kinnisvaraärimees Paul Oberschneiderilt.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785