25. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Üürilevõtjate hulk kasvab

Karmistunud laenutingimused sunnivad korterit ostmise asemel üürile võtma, mistõttu üürnike arv kasvab ning hinnad tõusevad, kirjutas Äripäev.

Uus Maa Kinnisvara üürikorterite konsultant Kristina Sõmerik kinnitab, et huvi üürikorterite vastu on esimese poolaasta jooksul suurenenud.

Selline areng on Sõmeriku hinnangul tõusvate laenuintresside taustal ootuspärane, kuna inimestel ei ole enam võimalik kergekäeliselt laenu saada. Nii tulebki uue kodu soetamine edasi lükata ja mõtlema hakata korteri üürimisele. Erinevalt müügist suve saabumine üürikorterite turgu oluliselt ei mõjuta - huvi suurenes juba juuni keskel ning kasvab endiselt.

Piirkondadest on eelistatumad kesklinna korterid, aga ka odavama hinnaklassi magalakorterid.

Turu aktiivsuse langust võib seevastu märgata Pirital ja Viimsis. Samas on tõusnud huvi vanalinna, Kakumäe ja Rocca al Mare üürikorterite vastu. Üldiselt on nõutumad uutes korterelamutes paiknevad üürikorterid, kuid kui hind jääb kõrgeks, ollakse nõus üürima ka kvaliteetselt renoveeritud korter vanemas elamus.

Kristina Sõmerik rõhutab, et oluline on, et korterisse oleks võimalik kohe sisse kolida.

Arco Vara elamispindade maakler Maia Daljajev möönab, et üüriturg on tegelikult aktiivne kogu aeg. Puhkustele vaatamata on suveperiood aktiivne, kuna paljud valmistuvad juba sügiseseks kõrgkooli minekuks ja seoses sellega otsitakse ka aktiivselt üürikorterit.

Tema sõnade järgi huvitab üürijaid kuni 6000kroonised korterid, seisukorra osas otsitakse soovitavalt moodsa siseviimistluse ja planeeringuga kortereid.

"Vanast suvilast toodud mööbliga sisustatud korteritel ei ole just eriti palju huvilisi," märgib ta. Üürikorterite puhul on hinnatuim kesklinn. Daljajevi kinnitusel avaldab äärelinna korterite puhul mõju ühistranspordi liiklus ja sellele kuluv aeg.

Kõige nõutavamad 2-3toalised väga heas seisukorras kesklinna lähedal asuvad korterid, mille hind ulatub kuni 8000 kroonini.

Anne Linnaste on oma kesklinna korterit väikeste vaheaegadega üle kuue aasta välja üürinud. "Praegu otsin jälle uut üürnikku. Võin kinnitada küll, et hetkel saab üürikorteri eest rohkem küsida kui eelmisel sügisel," väidab ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785