21. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äripank teeb endisest ministeeriumimajast modernse ärihoone

Aastaid tühjalt seisnud osa endisest teede- ja sideministeeriumi majast Viru tänaval ostis Tallinna Äripanga kontserni kuuluv TBB Invest, kes kavatseb selle välja rentida äripindadena.

TBB Investi juhatuse esimees Aare Teder ütles eile, et mais omandatud majas käib praegu remont ning neljal korrusel paiknevatesse kontoriruumidesse 1400 ruutmeetril saavad tulevased rentnikud asuda järgmise aasta alguses. Kuigi ranged muinsuskaitsenõuded muudavad ehitustööd keerulisemaks, ei tohiks tema sõnul suuri probleeme siiski tekkida, kirjutas Äripäev.

Mis hinnaga endine ministeeriumimaja osteti, Teder ei avalikustanud. Saladuskatet ei kergitanud ta ka sellelt, kelle initsiatiivil maja müügini jõuti. Kidakeelseks jäi ka Tiit Õun, kelle firmalt Albio Projekt maja osteti ning kelle valduses olles maja tühjana seisis. "Ei taha sellest majast midagi rääkida," oli ta tõrjuv.

Paar aastat tagasi erastas Õuna firma AS Snoby Tallinna linnalt äripinnad Viru 7 asuvas kõrvalmajas, mille ta samal aastal ka edasi müüs. Kinnistusregistri andmetel kuuluvad Albio Projektile veel ruumid aadressidel Kullassepa 7, Rataskaevu 8 ja Kuninga 3. Talle ja Larissa Korenevskajale kuuluv firma OÜ Mesimai rendib Vabaduse väljaku tunnelis Tallinna kommunaalametiga sõlmitud halduslepingu alusel välja müügikohti.

Albio Projekt ostis Viru 9 maja eelmise aasta lõpus OÜ lt Baltek Arendus, mille omanikeringi kuuluvad Jüri Truuts ning logistikafirma Smarten omanikud Indrek Prants ja Sven Mansberg. Umbes samal ajal figureeris Viru tänava maja mõnda aega kinnisvarafoorumites, hinnaks 95 miljonit krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785