19. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metro Baltic ostis arendusprojekti Viru platsil

Varahaldus- ja kinnisvaraarendusettevõtte Metro Frontier plc poolt juhitav investeerimisfirma Metro Baltic Horizons teatas eile Londoni Börsile, et on sõlminud kokkulepped kokku üle 2 miljardi krooni (130 miljoni euro) suuruse investeerimismahuga kahe arendusprojekti omandamiseks Tallinnas ja Riias.

Tallinnas asuv arendusprojekt on 2200 ruutmeetrine kinnistu Viru platsil, millele kehtestatud detailplaneering näeb ette seitsmekorruselise äri- ja büroohoone rajamise. Hoone on kavandatud 8900 ruutmeetrise brutopinnaga ning ettevõte loodab lõpetada ehitustööd ning pinnad välja rentida 2009. aasta alguses. Projekti koguinvesteeringuks (soetusmaksumus, ehitus ja finantseerimine) on kavandatud ca 390 miljonit krooni (25 miljonit eurot), teatas ettevõte.

Riia arendusprojekt on 1,7 hektarit maad ligi 5 kilomeetri kaugusel Riia vanalinnast, uue Lõuna silla lähedal. Kinnistule kehtestatud detailplaneering näeb ette ligi 50 000 ruutmeetri büroopindade rajamise koos vastavate parkimisvõimalustega. Kinnistule on kavas rajada kolme aasta jooksul kolm 17korruselist hoonet. Ehitustegevus algab eeldatavasti järgmise aasta kevadel ning projekti koguinvesteering (soetusmaksumus, ehitus ja finantseerimine) on kokku ligi 1,65 miljardit krooni (105 miljonit eurot).

Mai alguses teatas ettevõte ka 16 000 ruutmeetrise kinnistu ostust St Peterburi kesklinnas. Tänu finantsvõimendusele on Metro Baltic Horizons (MET.L) kolme investeeringu järel investeerinud ca 65% detsembris toimunud IPO käigus kaasatud ligi 610 miljonist kroonist (39 miljonit eurot). Ettevõttel on pooleli läbirääkimised veel kahe investeeringu tegemiseks, mille teostumisel saab ka ettevõtte poolt kaasatud varade kogumaht investeeritud. Investeeringutelt oodatakse rohkem kui 25%-st sisemist tootlust, teatas ettevõte.

“Tootlused Tallinna ja Riia kinnisvaraturgudel on viimastel aastatel märkimisväärselt kokku tõmbunud ja olemasolevate, kvaliteetsete ja arendatud varade turuhindade osas on kõrge konkurents. Samas pakuvad need turud jätkuvalt silmapaistvaid võimalusi hea lähtepositsiooniga ostja jaoks, kellel on ka kohalik arenduspotentsiaal olemas,” kommenteeris Metro Baltic Horizonsi juhataja Robin James.

Metro Baltic Horizons plc keskendub investeeringutele äri- ja elamukinnisvara arendusprojektidesse Balti riikide pealinnades ja St Peterburis. Metro Baltic Horizons’i investeeringute juht on Metro Frontier plc., kelle ülesanne on leida ettevõtte profiilile vastavaid investeerimisobjekte. Metro Frontier plc. kuulub Eestis registreeritud AS Metro Capital Management konsolideerimisgruppi. AS Metro Capital Management haldab rohkem kui 200 kliendi kinnisvarainvesteeringuid, mille kogumaht ületab 2,7 miljardit krooni (175 miljonit eurot). Ettevõtte suurimad kliendid on Metro Baltic Horizon, Hansapanga privaatpangandus, EBS Grupp ja GILD Arbitrage.

AS Metro Capital Management on ettevõtjate Madis ja Mart Habakuke, Arle Mölderi ja Sulo Niguli kontrolli all olev varahaldusfirma esindustega Tallinnas, Riias ja Peterburis.

Ettevõte on noteeritud Londoni börsi lisanimekirjas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785