15. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uue Sakala ehitustööd algavad lähikuudel

Eile õhtul väljastas Tallinna linnaplaneerimise amet ASile Uus Sakala ehitusloa uue kultuuri-, konverentsi- ja vabaajakeskuse rajamiseks. Hoone ehitustööd algavad suve jooksul ning uus keskus valmib 2009. aastal, teatas firma.

AS Uus Sakala juhataja Ilmar Kompuse sõnul tähistab ehitusloa saamine seda, et lähikuudel on võimalik uue keskuse ehitustöödega alustada. “Ehitusloa saamiseks täiendasime ja täpsustasime linnavalitsuse nõudmisel korduvalt üleantavaid dokumente ning meil on siiralt hea meel, et oleme lõpuks pika ja bürokraatiarohke tee läbinud ja ehitustöö võib alata,” kommenteeris Kompus ehitusloa väljastamise tähtsust.

Kompuse sõnul on viimastel kuudel jõudsalt arenenud läbirääkimised mitmete keskuses tegevust alustavate organisatsioonidega ning lähiajal loodetakse neist olulisematega ka lepingud allkirjastada. “Partnerite valikul on põhirõhk olnud kultuurikesksusel ning uude hoonesse on oodata nii muusika-, tantsu-, filmi- kui teatrivaldkonnaga tegelevaid organisatsioone. Huviliste rohkus on selge märk, et taolist kultuurikeskust on Tallinna vaja,” sõnas Kompus.

Rajatava kultuurikeskuse südameks on 1800kohaline kontserdi-, teatri-, muusikali- ja konverentsisaal. “Uue keskuse valmimine 2009. aastal tähendab seda, et veerandsaja aasta järel saab Tallinn juurde ühe spetsiaalselt kontsertide korraldamiseks ehitatud suure saali,” lisas Kompus.

AS Uus Sakala investeerib uue kultuurikeskuse rajamisse üle miljardi krooni. Uude Sakala keskusesse on plaanis ehitada ligikaudu 17 000 ruutmeetrit kultuuri­funktsioonidega pindasid. Kavas on rajada kultuuri-, konverentsi- ja vabaajakeskus koos 1800kohalise multifunktsionaalse saali, kobarkino, väärtfilmikeskuse, kunstigalerii, džässiklubi, tantsustuudio, kohvikute ja palju muuga.

Uue kultuuri-, konverentsi- ja vabaajakeskuse kohta on võimalik leida rohkem infot veebilehelt www.sakala.ee

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785