15. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kauksisse kavandatakse eksklusiivset ravi- ja puhkekeskust

Iisaku vallas Kauksi külas Pukatsi maaüksuse omandanud OÜ A.V.R. Projekt kavandab sinna ravi- ja puhkekeskust.

Praegu on käimas 8,93 ha suurusele kinnistule detailplaneeringu tegemine ja keskkonnamõju hindamine; viimasega tegeleb konsultatsiooni- ja arendusettevõte Hendrikson & Ko, kirjutas Põhjarannik.

Keskkonnamõju hindamise programmi järgi kavandatakse Kauksisse spaa-ravikeskuse, hotelli-puhkekeskuse, üksikute elamute ja nende jaoks vajaliku struktuuri rajamist. Maikuus Iisakus toimunud avalikul arutelul mainiti lisaks kauplusi ning koguni teatrit ja varieteed.

Arendaja, OÜ A.V.R. Projekt projektijuht Aivar Klaasen märkis, et kinnistu asukoht on soodne – hea juurdepääs riigimaanteele, Rannapungerja jõe ja Kauksi oja lähedus –, kuid kõik nimetatud kavatsused on alles idee tasandil ja nii suurejooneliselt asi tõenäoliselt teoks ei saa.

"Kui üldse spaast rääkida, siis väga tagasihoidlikul tasemel, mingeid suuri atraktsioone sinna kindlasti ei tule," ütles ta.

Ettevõtluse arendamise teeb keeruliseks tõsiasi, et seal kandis on põhiliselt tegemist riigimaaga, kuhu ettevõtjad peale ei pääse. Ses osas on A.V.R. Projektil nüüd kinnistuomanikuna kindel eelis.

Kiire teada arendajal veel kindlaid investoreid pole. "Usun, et neid hakatakse tõsisemalt otsima siis, kui detailplaneering on valmis ja kehtestatud," arvas ta. "Arendaja tahab maatüki nii kaugele viia – keskkonnamõju ära hinnata, detailplaneeringu kehtestada –, et sellel oleks võimaliku investori jaoks arvestatav väärtus."

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785