13. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnavalitsus algatas Kopli kõrghoone detailplaneeringu

Tänasel istungil algatas Tallinna linnavalitsus detailplaneeringu, mille eesmärgiks on Kopli ja Sitsi tänava ristumiskoha lähistele äri- ja eluhoonete rajamine, millest üks on kuni 200 meetri kõrgune.

Algatatud planeering hõlmab 10,9 ha suuruse ala Kopli tn 35, 35a, 35d ja Sitsi tn 13a. Lisaks äri- ja eluhoonetele kavandatakse krundile lasteaia ja pargi rajamist.

Planeeringuala asub Kopli südames endise Balti Manufaktuuri territooriumil. Linnaruumiliselt jääb see oluliste sõlmpunktide - Paljassaare sadama, Kopli lahe, raudtee ja vanalinna vahele.

Kopli tänava poole kavandatakse kaubandus- ja meelelahutuskeskus, millega atraktiivse maamärgina liitub 200 meetrine kõrghoone, mis harmoneerub muinsuskaitsealuse tehasehoonega. Olemasoleva tehase horisontaalsele mahule (pikkus 250 m) tekib vastukaaluks pea sama kõrge vertikaalne maht. Kõrghoone arhitektuurse lahenduse saamiseks peab arendaja korraldama rahvusvaheline arhitektuurikonkursi. Kinnistu kaguossa on planeeritud korterelamute kvartal.

Praegu on planeeritav territoorium telliskivimüüri ja võrkaiaga piiratud. Kinnistul asub endise Balti Manufaktuuri tsehh, arhitektuurimälestisena kaitse all olev Balti Puuvillavabriku ketrus- ja kudumisvabrik ning samuti arhitektuurimälestise staatusesBalti Puuvillavabriku direktori elamu ja nn Sitsi töölisasula.

"Tallinna kõrgeim maamärk Kopli poolsaarel ei kahjusta vaateid vanalinnale, harmoneerub olemasoleva miljööväärtusliku industriaalkeskkonnaga endise manufaktuuri territooriumil ning järgib kõrghoonete teemaplaneeringu ja rohealade teemaplaneeringu põhimõtteid," selgitas abilinnapea Taavi Aas.

Detailplaneeringu algatamist taotles Inseneribüroo KPME OÜ. Koostamise tellis AS Baltex 2000. Planeeringu eskiisi koostas K-Projekt Aktsiaselts. Põhja-Tallinna valitsus korraldab planeeringu avaliku väljapaneku.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785