12. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Spekulant: hoian oma kortereid

"Usun, et kümne aasta jooksul saab Eesti kümne rikkaima riigi sekka," ütleb Suurbritanniast pärit kinnisvaraspekulant Darren Goodson ning lubab, et oma ligi 30 miljoni kroonist kinnisvaraportfelli ta niipea ei müü.

Neli aastat Eestis kinnisvaraga tegelenud britt Darren Goodson ostis oma esimese korteri Tallinnas Tatari tänaval hinnaga 17 000 krooni ruutmeeter, praeguseks on ruutmeetri hind kasvanud 44 000 kroonini, kirjutas Äripäev.

Millega siin alustasid, mis oli esimene asi, mille ostsid?

Alustasin siin koos oma väga hea sõbra ja nüüdse äripartneri Mack Pateliga 2003. aasta suvel. Mõlemad ostsime oma esimese uue korteri Tatari tänaval. Korterid olid 55 ruutmeetrit suured, ühe magamistoaga ning maksid 914 000 krooni tükk - ruutmeetri hind umbes 17 000 krooni. Praegu maksab seal ruutmeeter kuskil 40 000 krooni. Välisinvestorina ei olnud ostmine lihtne. Viis kuud kulus korteri leidmisele, seitse kuud, et see täielikult möbleerida ja rendivalmis seada. Üürisin seda lühikesteks perioodideks vlja ja kasutasin ise Tallinna külastades.

Kui suure summa sa kõigepealt siia investeerisid?

Esimene summa läkski esimese korteri peale - 914 000 krooni. Tõsi, ma maksin sellest sisse vaid 25%, ülejäänu tuli Nordea Pangast. Koos mööbli ja ostmiskuludega 450 000 krooni.

Kui palju sul praegu siin kinnisvara on?

Praegu on mul Tallinnas kümme korterit, kõik kesklinnas. Hiljuti ostsin kolm korterit ka Tornimäe kõrghoone 26. korrusel, sealt on suurepärane vaade linnale ja sadamale. Korterite koguväärtus on küll salajane, aga jääb umbes 30 miljoni krooni kanti.

Aga kui palju sa teeninud oled?

Päris täpselt seda öelda ei oska, võib-olla 10 miljonit, aga seegi on praegu kinnisvara all.

Kas praegu kavatsed kinnisvara juurde osta või vastupidi - kiirelt müüa?

Plaanin oma portfelli pikka aega hoida. Arvan, et Eesti majandus jätkab 8-10protsendilist kasvu järgmised kümme aastat, samuti seda, et palgad kasvavad 10 protsenti aastas. See on kinnisvaraturule hea.

Siiamaani olen müünud ühe objekti, kuid see oli ka ainult selleks, et Rumeenia turule investeerida. See on praegu kõige kuumem koht Euroopa Liidus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785