30. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korteriühistutele tegi kõige soodsama laenupakkumise SEB Eesti Ühispank

Tallinna Linnavalitsuse poolt kortermajade renoveerimistööde toetamiseks käivitatud intressitoetuse programmi jaoks võetud pakkumistest tegi korteriühistutele kõige soodsama laenuintressiga pakkumise SEB Eesti Ühispank.

SEB Eesti Ühispanga poolt intressitoetuse programmi raames Tallinna korterelamutele pakutav intressimäär on alates 3,3 protsendist, teatas pank.

Tallinna Elamumajandusamet ja SEB Eesti Ühispank sõlmivad homme intressitoetuse reservi lepingu, mille kohaselt pank saab hakata väljastama korterelamutele renoveerimislaenu soodustatud intressimääraga. Tallinna Linnavalitsuse poolt SEB Eesti Ühispanga kaudu Tallinna korteriühistutele jagatav intressitoetus on sel aastal miljon krooni, millest jagub umbes 20 keskmise suurusega laenu väljaandmiseks korteriühistutele.

Programmi raames pakub SEB lisaks madalaimale intressimäärale ka soodustingimusi lepingutasudele, ütles SEB Eesti Ühispanga jaepanganduse divisjoni direktor Riho Unt. "Soovitan tänastel korteriomanikel enne uue korteri ostmist mõelda hoopis olemasoleva korteriühistu käsutuses oleva maja renoveerimisele. Olemasoleva elukeskkonna renoveerimine võib tulla soodsam ja ka ümbruskond jääb harjumuspärasem," ütles Riho Unt.

Maksimaalse toetuse määra ehk 5% laenusummast saavad need korteriühistud, kus üle 90% korteriomanikest on tallinlased. Kui tallinlaste osakaal on alla 90%, siis on toetuse määr 3,5% laenusummast. Kliendi lõplik intressimäär sõltubki toetuse määrast ning laenu tähtajast. Maksimaalse toetusmääraga laenu puhul, on laenu intressimäär 5-aastase laenu puhul 3,3% ning 10-aastase laenu puhul 4,29%. Intressimäär on kliendile esimeseks viieks aastaks fikseeritud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785