26. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laferme kinnisvaratüli jõudis Vene allilma

Meediamagnaat Hans H. Luike, kinnisvaraärimees Priit Kajarit ja busside kaupa pangakontorisse sõidutatud pensionäre seob ülihinnaline kinnisvara Tallinnas Pirita teel, kirjutas postimees.ee.

Kinnisvarabuumi toel ligi poole miljardi kroonise hinnalipiku külge saanud 2,2-hektariline merevaatega ärilinnak on meediamagnaat Hans H. Luigega tülli ajanud väikeaktsionär Aleksandr Gude ja avalikkuse eest varjule hoidva suurärimehe Priit Kajari, kes kõik tahavad linnaku omanikule ASile Laferme käppa peale panna.

Lahing ülihinnalise kinnisvara pärast on kaasa toonud absurdseid kohtuasju ja on võtnud kriminaalse pöörde – prokuratuur uurib, kas ja kes Luige meeskonnast on Kajari kaasvõitlejate tõrjumiseks võltsinud notaridokumente.

Firmat kontrolliva Luige «sõduriteks» on Laferme eksjuhid Adolf Talkop ja Gunnar Toomsoo, lisaks Luige usaldusisikuna esinev Indrek Meltsas.

Mullu sügisel käisid Tallinnas kaks Vene allilma autoriteeti. Postimehele on väitnud kaks üksteisest sõltumatut, anonüümsust palunud allikat, et «isakesed» ei saabunud siia naerulsui.

Rahulolematuse üheks põhjuseks võis allikate hinnangul olla tõsiasi, et allilmategelased olid väidetavasti ühe Eesti partneri kaudu investeerinud suured summad Lafermesse, kuid asjad selle kinnistu ümber ei edenenud isakeste meelest piisava kiirusega. Nii võiski Tallinnas käigu üheks põhjuseks olla soov ise probleemid kohapeal lahendada.

Allikate sõnul lendas Luik, kellega allilmabojaarid olevat Tallinnas kohtuda tahtnud, samal päeval hoopis välismaale.

Et Tallinna-reis veelgi rohkem ära rikkuda, ootas privaatsust hindavaid liidreid ebameeldiva üllatusena kohtumine keskkriminaalpolitseiga, kes külalised Nõmmel hotellis «maha võttis» ja n-ö kohvile kutsus.

Luik ise nimetab neid väiteid lihtsalt jampsiks.

Praegu on Luige kontrolli alla jõudnud Laferme muutunud holding-firmaks ning müünud hinnalise kinnisvara tütarettevõttele La Ferme Kinnisvara. Aktsiate Luigele mineku asjus on käimas kolm kohtuasja ja kriminaalmenetlus.

Luik on väikeaktsionäridele öelnud, et soovib merevaatega kvartalisse kolida oma meediaettevõtete toimetused. Gude ja Kajari oma plaanidest rääkida ei taha.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785