19. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omanik küsib Vihula mõisa eest nelikümmend miljonit

Juba umbes kuu aega on 40 miljoni krooniga müügis praegu veel soomlasele Mikko Laaksonenile kuuluv Vihula mõis. Uuelt omanikult oodatakse selget visiooni mõisa tuleviku kohta.

Vihula mõisa omanik Mikko Laaksonen põhjendab müüki ajapuudusega. «Omanikul peab lisaks huvile olema ka piisavalt aega,» rääkis ta. Temal enda ütlust mööda huvi oli, kuid aega mitte, kirjutas Virumaa Teataja.

Laaksoneni sõnul on mõisasse investeeritud miljoneid ja uus omanik saab mõisa toimiva kompleksina, kus on nii konverentsikeskus, majutus- kui ka toitlustusvõimalus.

Kinnisvarabüroo Landlord andmetel on müügis oleva mõisa hind 40 miljonit krooni. Büroos Vihula mõisa müügiga tegeleva Anu Trisna sõnul on mõis müügis olnud vähem kui kuu aega, kuid huvi on juba tuntud. «Vihula mõisa näol on tegemist nii ainulaadse objektiga, et massilisest huvist rääkida ei saa,» ütles Trisna. Samuti on tema kogemusel selliste objektide müügi realiseerimisaeg tavaliselt pikk.

ASi Vihula Mõis külalistemaja tegevjuhi Maarja Veskila kinnitusel müük mõisa tegevust ei halva ja kõiki teenuseid pakutakse edasi.

Veskila sõnul on Laaksonen viimase kümne aastaga mõisa heaks väga palju ära teinud ja müügihind ei kata tema hinnangul ehk tehtud investeeringuidki. Samas nõustub Veskila Laaksoneni arvamusega, et mõisa arendamiseks oleks rohkem aega vaja. «Turismiarendus on omaette valdkond, milleks teiste äride kõrval ehk aega väheks jääb,» lisas ta.

Laaksonen on ASi Baltic Tank juhatuse liige ning tema firma AS Pirita Laevad on ASi Vihula Mõis enamusaktsionär. Kompleksi ähvardas enne Laaksoneni omanikuks saamist pankrot, kuni AS Pirita Laevad seni eraisikutele ja vallalale kuulunud aktsiad ära ostis.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785