9. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakvere linna piiril kerkib maju nagu seeni peale vihma

Rakvere linna piiril Vinni valla maadel käib väga vilgas ehitus- ja plaanimistegevus. Juba paari kuu pärast saab Vinni vald juurde mitukümmend uut elanikku, kirjutas Virumaa Teataja.

Vinni vallas on käimas väga aktiivne ehitamine ja uute ehituskruntide plaanimine.

Piiral, otse Piira mõisa taga, vahetult Rakvere linna piiri ääres, on valmis vundament kuue korteriga ridaelamu jaoks, õige pea alustatakse sealsamas veel kahe ridaelamu ehitamist.

Vinni vallavanem Toomas Väinaste rääkis, et lisaks neile ridaelamutele hakatakse suvel Sõpruse tee äärde veel üht ridaelamut ehitama, lisaks rajatakse Rakvere külje alla mitu kahepereelamut.

“Toimetamine on linna ümber päris usin,” lausus vallavanem ja lisas, et planeeringute tegemine käib päris mitmel krundil nii Rakvere ringtee kui ka Rägavere tee ääres.

“Valla huvides on omada rohkem elanikke ja sissekirjutusi,” ütles Toomas Väinaste, kes lootis majaehitajatest ja korteriostjatest valla tulubaasi tõstjaid.

Piirale ehitatavates ridaelamutes on kokku 18 korterit, ühe korteri hinnaks kujuneb 2,4 miljonit krooni. Eeldatavasti kolib nendesse elama mitukümmend maksumaksjat, kes hakkavad Vinni valla rahakotti paisutama.

Piirakodu elamurajooni arendusega tegeleb itaallastele kuuluv Erel Group, sama firma arendab ka teisele poole Rakveret rajatavat Bellavere elamurajooni Sõmeru vallas.

Piirakodu majade müügiga tegelev Duo Invest OÜ maakler Joel Mursal rääkis, et ridaelamud tehakse valmis Soomes, tuuakse detailidena kohale ja pannakse Piiral kokku.

“Kindlat aega veel määratud ei ole, aga lähiajal peaks esimene maja kohale saabuma ja siis pannakse see kohe ka püsti,” rääkis Mursal.

Ühes ridaelamus on kuus kahekorruselist 99 ruutmeetri suurust korteriboksi. Igas boksis on Joel Mursali sõnul neli tuba, lahtise planeeringuga köök, saun, kamin, rõdu ja päikeseküllane terrass.

“Boksi 2,4 miljoni krooni suuruse hinna sees on ka siseviimistlus,” lubas kinnisvaramüüja Mursal.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785