7. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara hakkab Bulgaarias kinnisvara arendama

Eesti kinnisvaraarendaja Arco Vara tütarfirma Arco Capital EOOD sõlmis eellepingu esimese arenduspotentsiaaliga maatüki ostuks Sofia kesklinnas, teatas firma.

„Kinnistu asub Manastirski Livadi elamupiirkonnas Sofia kesklinna vahetus läheduses ning detailplaneeringu alusel kinnitatud ehitusprojekt näeb ette ehitusõiguse 35 000 ruutmeetri suletud brutopinna ulatuses,” ütles Arco Vara arendusdivisjoni juht Veiko Pedosk. Kinnistule on kavandatud mitmesektsioonilised korterelamud. Arendusprojekti koguinvesteeringuks on kavandatud umbes 375 miljonit krooni (24 miljonit eurot).

Arco Vara juhatuse esimees Viljar Arakas ütles, et esimese Bulgaaria arendusprojekti eellepinguni jõudmine on loogiline jätk juba väljakujunenud laienemisstrateegias uutele turgudele. “Meie strateegia on igas riigis alustada vahendustegevusega, luua endale põhjalikud teadmised turust ning seejärel jätkata ka arendusprojektidega,” ütles Arakas. “Meil on üsna kindel arusaam, et niisugused riigid nagu Bulgaaria, Ukraina ja Rumeenia näitavad lähitulevikus kasvupotentsiaali, mida oleme õppinud Balti riikides hindama ja et Arco Vara on nendele kasvavatele turgudele jõudnud väga õigel ajal.”

Arco Vara registreeris kinnisvaravahendusega tegeleva Arco Imoti EOOD Bulgaarias möödunud aasta juunis, tänaseks töötab seal 24 inimest. Arco Vara tegutseb kuues riigis, lisaks Balti riikidele ja Bulgaariale ka Ukrainas ja Rumeenias.

Arco Vara AS on 1992. aastal Eestis asutatud Baltimaade juhtiv kinnisvaraettevõte, mille tegevus hõlmab nii kinnisvara vahendus-, arendus- kui ka ehitustegevust. Firmal on esindused 25 linnas Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Bulgaarias ja Rumeenias. Grupis töötab kokku ligi 500 inimest. Arco Vara AS 2006. aasta auditeeritud konsolideeritud käive moodustas 484 miljonit krooni ning grupi puhaskasum 217 miljonit.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785