28. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Karu 17 ühiselamus algab lõpuks remont

Seoses sellega, et 23. märtsil laekus Tallinna Ülikoolile 2007. aasta riigieelarvest ühiselamute renoveerimiseks ja ehitamiseks eraldatud 65 miljonist kroonist 2/3 ning ka Tallinna linna poolt loovutatud 6,5 miljonist kroonist on pool summat kätte saadud, võib remont Karu 17 ühiselamus alata.

Ettevalmistused on tehtud ning esimese etapi esimese osa töödega tehakse algust juba sel nädalal, teatas ülikool. Remondi põhitööd on plaanis teha ära suvekuudel ning nende teostamiseks kuulutab ülikooli kinnisvaraosakond järgmisel nädalal välja riigihanke.

Remondi esimeses etapis võetakse ette torutööd: vahetatakse vee- ja kanalisatsioonitorud keldris ning püstakud kõigi sektsioonide WC-des, vannitubades ja köökides. Samuti remonditakse WC-d ja vannitoad. Torutöid tehakse ühiselamu kaheksas sektsioonis järgemööda – igaühes neist kestavad tööd umbes kuu. Teise etapi töödega tehakse algust maikuus ning siis on kavas elektrijuhtmete vahetus – neidki töid tehakse järgemööda osade kaupa. Esimene ja teine etapp on remondi ainsad etapid, mis algavad sel kevadsemestril.

Sel nädalal algav remont ei tähenda sugugi mitte kõigile 400-le Karu 17 ühiselamu elanikele kohest elukorralduse muutumist. Kuni aprilli lõpuni puudutab remont umbes 50 üliõpilast, kes kõik majutatakse ümber Karu 17 hostelitubadesse ning kellelt selle kuu eest üüri ei võeta. Maikuus puudutavad remonditööd järgmist 50 üliõpilast, kes samuti majutatakse selleks ajaks ajutiselt tasuta hostelitubadesse.

Kevadsemestril algavate esimese ja teise etapi tööde teostajad on valitud välja lihtmenetlusega vähempakkumise konkursi kaudu, töid koordineerib Karu 17 ühiselamut haldava asutuse Elamu direktor Tõnu Madar. Suvel algavate mahukamate remonditööde (plaanis on sanitaarremont tubades ja koridorides, akende ja uste vahetus, korruse juurde ehitamine, välisfassaadi uuendamine, tuletõrje- ja valvesignalisatsiooni süsteemide paigaldamine) teostaja loodab ülikooli kinnisvara osakonna juhataja Tiit Villig leida riigihanke kaudu. Kavade kohaselt on Karu 17 ühiselamu remondi lõpp planeeritud 2008. aastasse.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785