24. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sumberg hakkab Kuressaares kinnisvara arendama

Kuressaare linnavolikogu kehtestas neljapäeval Tori tänav 2a kinnistu detailplaneeringu, andes hotelliärimees Tarmo Sumbergile rohelise tule Georg Otsa spaa taha viie korterelamu ehitamiseks.

“Kavatseme hakata ehitama niipea kui võimalik, sest kõik vajalikud ettevalmistused on tehtud,” lausus spaa-hotelli Georg Ots opereeriva Legendijuhtimise AS-i juhatuse esimees Tarmo Sumberg. Tema sõnul on Kuressaare jahisadama ja Georg Otsa spaa vahele jäävale Tori 2a krundile kavas rajada viis kuue korteriga elamut ehk kokku 30 korterit, kirjutas Meie Maa.

“Kavatseme pakkuda täispaketti ning ehitada hooned ja korterid välja koos sisekujunduse ja sisustusega,” osutas Tarmo Sumberg. Korterid on suunatud neile Kuressaaret külastavatele turistidele, kes eelistavad hotellide asemel teistlaadseid majutuskohti, näiteks residentsi.

Kõik korterid lähevad müüki ning klient võib ostetud residentsi hoida kogu aeg enda valduses, kuid kui on soov residents välja rentida ja näiteks jooksevkulusid tagasi teenida, korraldatakse see tema eest.

Hoonetesse rajatavad korterid on ühe või kahe magamistoaga. Kahte tüüpi hooned on kahekorruselised ning nende maksimaalne lubatud kõrgus 7,5 meetrit.

Kogu projekti maksumust ei soovinud Tarmo Sumberg avaldada, öeldes, et numbritest on veel vara rääkida, kuna “ehitusturg ja -hinnad on praegu väga keerulised”. Huvi residentside soetamise vastu on Tarmo Sumbergi sõnul olnud küllaltki elav.

Kui residentside eskiislahendust linnavalitsuses ülemöödunud aasta detsembris esimest korda tutvustati, avaldasid eelkõige Lootsi tänava elanikud muret selle üle, et rajatavad majad ei ole Tori piirkonnale omased. Nüüdseks on vajalikud korrektuurid tehtud ja Tori kandi elanike survel on ka korterelamute kõrgus kahanenud arendaja planeeritud kolmelt korruselt kahele.

Tori 2a krunti arendab OÜ Tori Vaade ja planeeritava ala suurus on 2,5 hektarit.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785