20. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ametnikud: linnamüüri äärt ei ehitata täis

Tallinna linnavalitsus kavatseb teha volikogule ettepaneku vahetada täis ehitada plaanitud linnamüüri äärne ala vanalinnas asuva hoone vastu, teatas linn.

Suurtüki tn 4c asuvad korteriomandid on plaanis vahetada Tallinna linna omandis oleva Vana-Viru tn 3 hoonestatud kinnistuga. Vana-Viru 3 hoone on koormatud pikaajalise rendilepinguga OÜ Creo Kinnisvara kasuks, 1993. aastal sõlmitud hooldusrendi leping kehtib 99 aastat - aastani 2092.

"Selline mõlemaid osapooli rahuldav lahendus lõpetaks aastaid kestnud vaidluse ning tagaks suure ajaloolise väärtusega linnamüüri äärse ala avaliku kasutuse," ütles abilinnapea Taavi Aas.

"Ka meil on hea meel, et probleemseks kujunenud projektile on lõpuks lahendus leitud," ütles AS Restor peadirektor Arsi Kook. "Meenutagem, et 1997. aastal, kui me selle ala riigilt omandasime, oli meil linnaga ühine eesmärk see väga kehvas seisus ala korda teha."

Projekt nägi ette müüriäärse hoonestuse korteriteks rekonstrueerimise. Ent vanade hoonete äärmiselt halb tehniline seisukord tingis nende täieliku demonteerimise. Selle tulemusena avanes nende tagune linnamüür ja tekkis huvi linnamüür avatuks jätmise vastu.

"Selle üle on vaieldud juba 2003. aastast, pea sama kaua on kestnud ka läbirääkimised," nentis Kook.

Aasa sõnul on olukord, et ala on endiselt korrastamata ja selle tulevik selgusetu, võimalikest kõige hullem. "Nüüd oleme lõpuks probleemile lahenduse leidnud. Rannamäe tee ja Grusbeke-taguse torni vaheline linnamüürilõik jääb täis ehitamata ning selle esine ala jääb avalikku kasutusse, ühtlasi tagatakse jalakäijatele läbi linnamüüri äärse kvartali vaba läbipääs Suurtüki tänavale," ütles Aas.Ühtlasi moodustavad korrastatav Skoone bastion ja selle naabrusesse jääv linnamüür tulevikus terviku, lisas Aas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785