Rumm: kinnisvaratehingud tehtud, võitlus korruptsiooniga – tegemata

500 krooni on suurem raha kui 15 miljonit
krooni, väidab Hannes Rumm, sotsiaaldemokraadist Tallinna linnavolikogu
liige.

„Kõik saavad aru, et see on kuritegu, kui järjekordne liikluspolitseinik 500 krooni suuruse altkäemaksu võtmisega vahele jääb. Samas märkab avalikkus haruharva, et mõni poliitik või ametnik aitab kinnisvaraärimehel riigi või linna arvelt 15 miljonit krooni teenida ning sellest summast ise suure suutäie haukab,” põhjendab Rumm.

„Summa 15 miljonit pole laest võetud, sest nagu selgus Ants Mangluse kohtuasjast, kavandas üks ärimees korrumpeerunud ametniku abil maid vahetades just nii suure summaga riiki petta. Kui 15 miljonit oli mängus Otepääl, siis võite vaid ette kujutada kui kõrgete panustega mängitakse Tallinnas, kus Sakala keskuse, Lasnamäe ja Kopli uusasumite, uue linna esindushoone jt kinnisvaraprojektide maksumus algab miljardist kroonist.

Kui ka järgmisel neljal aastal hüüavad ajalehtede esiküljed „Soodne suvilaost, tehtud!”, siis võib seda pealkiri lugeda ka nii: „Võitlus korruptsiooniga, tegemata!”” lõpetab Hannes Rumm.

Tema kolumn ilmub esmaspäeval Äripäevas.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed