2. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pae karjääri konkurss võib jätkuda

Tallinna Halduskohus jättis Lasnamäe paekarjääri hoonestusõiguse konkursi asjus esitatud OÜ Primos kaebuse rahuldamata.

Halduskohus otsustas jätta Endel Siffile kuuluva OÜ Primose kaebuse täielikult rahuldamata ja kaebuse esitaja kohtukulud tema enda kanda jätta. Ühtlasi mõistis kohus OÜ-lt Primos linnavalitsuse õigusabikulude katteks välja 79 886 krooni, teatas Tallinna pressiteenistus.

"See kohtuotsus näitab, et konkursitingimuste vaidlustamine oli täiesti põhjendamatu," ütles abilinnapea Taavi Aas. "Ühtlasi tähendab see seda, et linn saab alale hoonestusõiguse seadmise protsessi jätkata. Linnavalitsus otsustab edasise tegevuse järgmisel nädalal."

Eelmise aasta augustis keelas halduskohus OÜ Primos kaebusele tuginedes linnavalitsusel Lasnamäe paekarjääri väljaarendamiseks korraldatud konkursi lõplike pakkumiste avamise ja lepingute sõlmimise.

OÜ Primos palus tühistada linnavalitsuse korralduse konkursi läbiviimiseks, kuna konkursi tingimused ei vasta tema hinnangul ühetaolise kohtlemise, avalikkuse, läbipaistvuse ja proportsionaalsuse põhimõtetele.

Lasnamäe paekarjääri ala korrastaja ja hoonestaja leidmiseks välja kuulutatud konkursile laekus kolm pakkumist.

Alale hoonestusõiguse seadmise eesmärgiks on kujundada endisest paekarjäärist heakorrastatud atraktiivne puhkeala. Hoonestusõiguse omandaja peab Pae puhkeala kompleksselt heakorrastama, endise paekarjääri puhastama ning kinnistule infrastruktuuri ning muud vajalikud ehitised rajama. Vastutasuks saab hoonestaja võimaluse osale alast korterelamud rajada.

"Elanike arvult Tartuga võrreldaval Lasnamäel puudub teiste linnade ja ka teiste Talinna linnaosadega võrreldav oma puhkeala," nentis Aas. "Nagu näiteks on Tartus Toomemägi või Nõmmel Glehni park või Viljandis lossimäed."

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785