19. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Urmas Sõõrumaa võtab Jaan Tootsi tööle

Ärimees Urmas Sõõrumaale kuuluv kinnisvaraarendusfirma Rotermann Grupi nõukogu nimetas ettevõtte uueks juhatuse esimeheks Jaan Tootsi.

Toots lahkus lepingu lõppemisel hiljuti Transgroup Investi nõukogu esimehe kohalt.

Rotermann Grupi teatel jätkab ettevõtte senine juhatuse liige Marko Allikson tööd US Investi investeeringute juhina välispartnerite kaasamisel. Alliksonist saab ka Rotermann Grupi nõukogu liige.

Rotermann Grupi nõukogu esimehe Urmas Sõõrumaa sõnul saab Tootsi ülesandeks ettevõtte tegevuse juhtimine, mis tänaseks on jõudnud kolme riiki. „Rotermann Grupil on 200 000 ruutmeetrit arendatavat pinda ja kuigi nähtavam osa tegevusest on Eestis, on käivitumas mitmed arendusprojektid ka Lätis ja Sankt Peterburgis. Usun, et suudame Jaani kogemust ja potentsiaali projektide käivitamisel ja arendamisel kasutada eelkõige just välisturgudel,” ütles Sõõrumaa.

Rotermann Grupp koondab Urmas Sõõrumaale kuuluva valdusfirma US Invest kinnisvaraarendusprojekte – ja investeeringuid. Eestis on ettevõttel käsil Rotermanni ajaloolise tööstuskvartali baasil renoveeritav, üle miljardi krooni maksev arendusprojekt, mille käigus ehitatakse ja taastatakse kokku kaheksa hoonet. Kompleksi tuleb 148 korterit, palju kaubandus – ja kontoripindu, mis arvestavad piirkonna ajaloolise miljööga.

Rotermann Grupi juhatuse esimeheks nimetatud Jaan Toots ütles, et näeb uues positsioonis võimalust realiseerida varasemates ametites kogunenud juhtimiskogemust. „Nii Tallinna Sadamas kui Transgroup Investis tegelesin suurte investeerimisprojektide käimalükkamisega, viimases paljuski just kinnisvaraäris. Transgroup Investis lõppes mul jaanuari teises pooles leping ning tekkinud pakkumiste vahel valides otsustasin Rotermanni kasuks, kuna hindan selle meeskonna haaret ja võimekust,” ütles Toots.

Hiljuti emiteeris US Invest uute kinnisvaraprojektide käivitamiseks 135 miljoni krooni eest aastase tähtajaga kommertspabereid. US Invest on Urmas Sõõrumaale kuuluv valdusfirma, mis tegutseb kuues riigis.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785