25. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnaametnik sahkerdas klassivenna kaudu korteri

On 2006. aasta 23. veebruar. Inimesed lahkuvad varem töölt ja sõidavad linnast välja pikka nädalavahetust veetma, sest reede on vabariigi aastapäev.

Kinnisvaramaaklerid võivad puhkusest aga ainult unistada, kirjutas Postimees. Neil on pööraselt kiire, sest 1. märtsist näitab seadus punast tuld kõikidele tehingutele vallasvaraga. Veebruaris on 28. päeva, seega jääb ainult kaks tööpäeva, et ostud-müügid ja kinnistamised notari juures ära vormistada. Aeg notari juurde on seetõttu eriti defitsiitne.

Tallinna linnavolikogus juba viis tundi kestnud istungil peavad opositsionäärid imeks seda, et ootamatult tuleb üht eelnõu nende ette kaitsma volikogu aseesimees Elmar Sepp ise. Keskerakonna fraktsiooni pealik, kelle meedia on ristinud 90. aastate lõpus linna korteritega sahkerdamise pärast Korteri-Elmariks.

Korterid on põhjus, mis toob Sepa ka nüüd, neljapäeva üheksandal õhtutunnil kõnepulti. Mees teeb napilt, ta palub toetust eelnõule, et müüa otsustuskorras maha seitse linnale kuuluvat vanalinna korterit. Sundüürnikele, kellele need linna mitteeluruumid anti 90. aastate lõpus oma kuludega taastamiseks, et hädalistel oleks, kus elada.

Sepp räägib sellest, kuidas sundüürnikud on nende ruumide elamiskõlblikuks ehitamiseks näinud suurt vaeva. Sepp peab õigeks müüa seitse korterit nüüd, aastal 2006, endiste erastamishindadega.

Kell 21.13 peetud hääletusel ei vea parteikaaslased Seppa alt ja suruvad korterite mügi opositsiooni kiuste läbi. Hinnaga 21 000 – 24 000 krooni lähevad vanalinna kodud müüki.

Üks õnnelik ostja on Ivo Jaama. Veinikaupmees, kes saab endale 21 480 krooni eest 75,4-ruutmeetrise korteri aadressil Pikk 41–9. Igal juhul peab Jaama Seppa ja keskerakondlasi elu lõpuni tänama, sest nende otsuse ajastus 23. veebruari üheksandal õhtutunnil oli nagu nool kümnesse. Just seetõttu, et Pikk 41 ehitis ja kõik selle korterid on seni just seesama vallasvara, mille tehingutele pandi keeld 1. märtsil.

Kuid imed jätkuvad. Kahe tööpäeva jooksul jõuab Jaama korteri linnalt välja osta ja selle enne 1. märtsi ka maha müüa. Teha kaks notaritehingut kahe päevaga!

Õnnelik hing, kes enne tehingukeeldu suudab Jaamalt vallaskorteri ära osta, on Mustamäe linnaosa vanema asetäitja Indrek Ahlberg. Eluaegne munitsipaalametnik. Elmar Sepa hea kolleeg 90. aastate lõpust, kui Sepp juhtis Kesklinna valitsust ja Ahlberg oli tema asetäitja muu hulgas just linna mitteeluruumide küsimuses.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785