17. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vanade ja uute korterite hinnavahe suureneb

Kinnisvarafirmade hinnangul sel aastal vanemate korterite hindade tõusu ei ole oodata ning uute ja vanade korterite hinnavahe hakkab suurenema.

Kui veel aasta tagasi sai Mustamäe või Õismäe korteri müügi järel asuda maja ehitama ning uute korterite hinnad olid olenemata kvaliteedist ja asukohast vanemate korteritega samas suurusjärgus, on nüüd oodata hindade erinevuse suurenemist, kirjutas Tarbija 24.

Vanade korterite puhul tasub kinnisvarafirmade hinnangul valmis olla mõningaks hinnalanguseks.

Uus Maa kinnisvarabüroo andmetel ei toonud juba 2006. aasta teine pool näiteks Tallinnas ja selle lähipiirkondades kaasa suuri hinnatõuse ning nii maade-majade kui ka korterite müügiaeg pikenes.

«Korterite hinnad kasvasid mõõdukalt ning objektide hinnad läksid vastavusse asukoha ja seisukorraga,» rääkis Uus Maa turundusjuht Tiina Shein.

Kuigi ka uusi projekte tuleb endiselt peale, on nüüd suurim huvi rohkete lisaväärtustega korterite vastu.

Kruntide ja majade hinnad tõusid 2006. aasta kevad-suvel üsna kõrgele ja aasta teisel poolel enam hinnakasv ei jätkunud. «Huvi on endiselt suur, aga hinnad ei vasta ostjate võimalustele,» tõdes Shein.

Maade osas on Sheini sõnul hindade tõusuruumi ainult hea infrastruktuuriga ja kõrghaljastusega kruntidel ning Tallinna lähiümbruse seni madalamate hindadega püsinud piirkondades.

ERI kinnisvara prognoosib esimeseks poolaastaks Tallinna äärealade ehk Laagri, Saue, Nõmme ja Viimsi korterite vähest kallinemist.«Ilmselt on oodata viieprotsendilist tõusu,» tõdes ERI Kinnisvara tegevjuht Mart Saa. «Samas ei saa välistada, et suuremate pakkumistega kohas, näiteks Haabneemes, hinnatõus sootuks peatub.»

Vana- ja kesklinnas ning mujal asuvad oma näota korterite hinnad jäävad Saa sõnul pigem seisma või kallinevad kõige rohkem kümnendiku.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785