21. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kapid kimbutavad Alex Lepajõed

Alex Lepajõe naabrid kaebasid mehe peale politseisse, kahtlustades teda allkirjade võltsimises. Lisaks on telenäo valdusi käinud väisamas Majanduskaitse büroo "seinakappide" osakond.

Lepajõe asus Pikk tänava maja 41 korterisse 6 elama 1995.aastal, kirjutas Eesti Ekspress. Kui uskuda naabrite avaldusi, on Lepajõe hõivanud kontoripinna aadressil Pikk 41-5. Ametlikult andis linn novembris 2004 selle pinna üürile kellelegi Kalle Salusele. Juba sama aasta jõululaupäeval saatsid majaelanikud kesklinna valitsusele kaebuse.

"Teatame, et korter 5 ümberehitusprojekti kooskõlastuslehel on vähemalt kaht allkirja võltsitud… Ühtlasi palume teie kaasabi ruumide tegeliku kasutaja Alex Lepajõe poolt tekitatud kahjude likvideerimiseks ja hüvitamiseks. Nimelt on krt 5 kasutaja Lepajõe:

1) omavoliliselt lõhkunud tuletõkkemüüri sisse ukseava, mille kaudu tulnud korterite 3 ja 3a pööningule;2) ebaseaduslikult ehitanud korterite 3 ja 3a kohal asuvale pööninguruumile vaheseina, millega sulgenud korteri 3 pööningule pääsu;3) võtnud ära korteri 3 laetalade peal olnud soojustus- ja heliisolatsiooni kihi, mistõttu lakke on tekkinud mitmeid pragusid, suurenenud on soojakulud."

Tänaseks on majaelanikud kesklinna valitsusesse läkitanud terve kaebuste virna. Tolku ei miskit. Aga kui majaelanikud sõlmisid lepingu Majanduskaitse bürooga, kes kaks nädalat tagasi objekti puhastama hakkas, ilmus linnavalitsuse esindaja kohale nagu küülik kübarast. Lauri Vitsuti büroo mehed avasid endise pööningule pääsu, mis oli omavoliliselt kinni müüritud, toimetasid pööningult välja ehitusplokke ja muud kraami.

Majanduskaitse büroo sai Tallinna Kultuuriväärtuste ametist ettekirjutuse vabastada pööning ebaseaduslikust seinast. Selle peale ilmus välja Lepajõe ja lubas kõigile peksa anda. "Meil oli kaasas "seinakappide osakond", mispeale kodanik rahunes ja lahkus," meenutas Vitsut.

Tegevuse jätkudes ilmus kiirelt kohale ka Harri Välja - kesklinna valitsuse elamumajandusosakonna peaspetsialist. Ametnik teatas, et kesklinna seisukoha järgi tuleb lammutustööd peatada. Majandusbüroo boss aga ütles, et tema tegutseb Kultuuriväärtuste ameti korralduse alusel ning see tegevus on igati seaduslik. Seepeale ametnik küll leebus, kuid kohale ilmusid politsei ja kamp vihase olemisega mehi. "Meie töös on see tavaline, meie "seinakappide" osakonnal pole nn sportlastest sooja ega külma," ütles Vitsut.

Kirjade järgi kuulub Pikk 45-5 linnale, üürilepingu alusel kasutab seda Kalle Salus. Vastavalt üürilepingule on eluruumi allkasutusse andmine keelatud. Ent internetist on näha, et aadressil Pikk 41-5 asub osaühing FirstClub, mis äriregistri andmetel kuulub ei kellelegi muule kui Lepajõele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785