18. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Otepää vald üürib raekoja ruume imeodavalt

LõunaLeheni on jõudnud dokument, et aastal 1997 sõlmis toonane linnapea Aivar Nigol rendilepingu, mis lubas Otepää raekojas ruume 23 aastaks võimupoliitikust ettevõtjale rendile hinnaga 9 krooni ruutmeeter.

Mail 1997 allkirjastasid kõnealuse lepingu linnapea Aivar Nigol ja AS-i Nordest juhatuse esimees Ilmar Haak. Haak oli varem saanud vallavolikogu esimeheks, 1996. a valimistel kandideerisid mõlemad valimisliidus Kodulinn ja said mandaadi; 2002 astus Haak Reformierakonda, kuhu kuulub ka Nigol, kirjutas LõunaLeht.

Rendilepingus seisab, et 392 m2 mitteeluruumide kasutusotstarve, mille Nordest rendile saab, on „toitlustus, teenindus, kaubandus ja hasartmängud“. Remondi korras tehtavad parendused kuuluvad rentnikule, nendeks tehtud kulutuste osas tehakse tasaarveldused kehtivast rendihinnast (9 kr/m2) lähtudes.

LõunaLeht ei tea, kas Eestis on kusagil kasiinot või restorani, millel oleks tänapäeval õnn kasutada rendiruume nõnda soodsa hinnaga. Seni tegutsesid raekoja juures Nordesti kohvik Rae, pagaritöökoda ja tootmisüksus. Nüüdseks on aga rentnikul peaaegu valmis saanud ka restorani ruumid.

Töö tõttu Otepää asjadega hästi kursis linnaelanik, kes palus anonüümsust, rääkis LõunaLehele, et restoraniruumide väljaehitamiseks on Nordest teinud suuri kulutusi ja soovib nüüd, et linnavalitsus kulu hüvitaks – arved-tšekidki olla kõik taotlusele lisatud.

„Ma tõesti ei mäleta peast kümme aastat tagasi sõlmitud lepingute sisu, lepinguid tehti ju kümneid. Aga kui ma selle alla kirjutasin, oli see järelikult volikogus heaks kiidetud. Tookord arutati kõiki rendilepinguid kõigepealt volikogus,“ ütles tookordne Otepää linnapea Aivar Nigol.

Praegu on siiski selgelt kirjas, et rentnikust lahtisaamine on võib linnavalitsusele peaaegu võimatu. Lepingu ennetähtaegset lõpetamist saab vald nõuda ainult siis, kui Nordest kolmel järjestikusel kuul rendi maksmata jätab.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785