Miljoni dollariga enam lukskinnisvara ei osta

Miljoni dollari ehk ligi 12 miljoni eesti
krooni eest ei saa enam kaugeltki nii muljetavaldavat kinnisvara kui mõne aasta
eest, kirjutab ajakiri Forbes.

Nii saab New Yorgis miljoni dollari eest tänapäeval küll suurepärase, kuid vaid ühe magamistoaga korteri. Sama käib teiste nõutud turgude kohta, nagu London, Tokyo ja Pariis. Nii saab nõustamisfirma Knight Frank arvutuste kohaselt soetada Londonis miljoni dollari eest vaid 30 ruutmeetrit, Tokyos 48 ruutmeetrit ja Pariisis 55 ruutmeetrit elamispinda.

Siiski on maailmas Forbesi andmetel veel paiku, kus miljoni dollariga päris kaugele jõuab, ning üks neist paikadest on Ida-Euroopa.

„Ida-Euroopa tõus, alates Baltimaadest ja lõpetades Balkaniga, on viimase aasta suur uudis,” ütles Jamie Liddell, Londonis asuva ajakirja Homes Overseas väliskorrespondent. Tema kinnitusel saab Varssavis, Prahas või Budapestis tänagi veel miljoni dollari eest kas uhke kesklinna jõevaatega katusekorteri või viie-kuue magamistoaga maja kaunis äärelinnas. Ning isegi mitmes Prantsusmaa piirkonnas saab selle summa eest veel osta endale ajaloolise mõisa või väiksema lossi, kirjutab Forbes.

Ülemaailmse kolimisfirma Cartus asepresident Ian Payne rääkis ajakirjale, et üheks põhjuseks, miks miljoni dollari eest nüüd vähem kinnisvara saab, on ka USA dollari langus sterlingi ja euro suhtes. Tema sõnul on 1 miljoni dollari ostujõud täna Suurbritannias ligi veerandi võrra väiksem kui viis aastat tagasi.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed