11. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aaviksoo & co Rumeenia kinnisvarafond alustas tegevust

Tegevust alustas uus Rumeenia kinnisvarafond, mis 95 protsendi ulatuses kuulub Eesti ärimeestele Peep Aaviksoole ja Indrek Elhile ning Rumeenia ärimehele Ciprian Lopatale.

IPC Real Estate toob turule kinnisvarafondi IPC Romanian Land Portfolio, mis keskendub maainvesteeringutele Rumeenias.

Investeerimisprogrammi eesmärgiks on pakkuda investoritele võimalust teenida maa turuhinna tõusust Rumeenias järgmiste aastate jooksul. Kaasatud vahendid investeeritakse maa soetamiseks eeskätt linnades ja piirkondades, mis ei ole tna veel kinnisvarainvestorite suurima tähelepanu all ning kus väärtuse kasvu potentsiaal on oluliselt suurem. Erinevatest kinnistutest moodustub kinnisvaraportfell, mille riske on hajutatud nii erinevatest geograafilistest piirkondadest kui ka sihtotstarbega maade soetamisega.

Kinnisvarafond on asutatud nelja-aastase tähtajaga – investorite kaasamine ja maade soetamine toimub järgmise kolme aasta jooksul, millele järgneb kuni üheaastane maaportfelli realiseerimise periood. Fond on suunatud nii era- kui institutsionaalsetele investoritele, kellel on valmisolek kinnisvarainvesteeringutesse vahendite paigutamiseks areneval turul.

IPC Real Estate partneri Peep Aaviksoo sõnul ootab Rumeenia kinnisvaraturgu ees hüppeline kasv järgmiste aastate jooksul. „Kui kinnisvarasektor Baltikumis näitab juba esimesi jahtumismärke, on investoritel mõistlik pöörata tähelepanu uutele turgudele, kus arengud on meist mõne aasta jagu taga,” ütles Aaviksoo. „Maa hind Rumeenias omab märkimisväärset kasvupotentsiaali, mida veab eeskätt sissetulekute kasv, laenuvõimaluste avardumine ning ühinemine Euroopa Liiduga 1. jaanuarist 2007.”

IPC Real Estate AS on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mille tegevus on keskendunud kinnisvaraarendusele, -investeeringutele ja –vahendusele Rumeenias. IPC Real Estate on alustanud kolme korterelamu arendusprojektiga Bukarestis kokku ligi 650 korteriga. Läbi IPC investeerimisprogrammide on Rumeenia kinnisvaraturule investeerinud erainvestorid ja pensionifondid Baltikumist ja Skandinaaviast. Koostöös Arco Varaga on IPC asutanud Bukarestis kinnisvarabüroo, mille eesmärgiks on jõuda järgnevate aastate jooksul Rumeenia turuliidrite hulka.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785