1. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Q Vara on oma käibe prognoosi langetanud

Q Vara aasta alguses prognoositud käibega võrreldes on käibe prognoos novembri lõpu seisuga mõnevõrra madalam, teatas ettevõte.

Q Vara esimese üheksa kuu konsolideeritud äritulude suuruseks oli 144 761 tuhat krooni, eelmise aastaga võrreldavat summat ettevõte ei avalikustanud.

Müügikäive on sama perioodi kohta 39 596 tuhat krooni. Üheksa kuu konsolideeritud netokasumi suuruseks oli 93 611 tuhat krooni. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldavus puudub, kuna eelmise aasta samal perioodil kvartaalset konsolideeritud aruannet ei koostatud.

Kuigi aasta alguses prognoositud käibega võrreldes on käibe prognoos novembri lõpu seisuga mõnevõrra madalam vastab Q Vara grupi areng endiselt ootustele, teatas Q Vara.

Silmas tuleb pidada, et 2006. aasta projektide lõpetamine ja müügi algus on lükkunud prognoositust mõnevõrra hilisemaks ning seetõttu langeb suur osa 2006.aastasse planeeritud käibest 2007. aasta esimesse kvartalisse. Seega ei vähene ettevõtte poolt teenitavad rahavood, vaid need nihkuvad mõne kuu võrra edasi.Müügi edasi lükkamine ja varase eelmüügi ära jätmine on osutunud aga isegi väga positiivseks, kuna sel teel on Q Vara vältinud ehitushinna kiirest tõusust tulenevat kasumlikkuse järsku langust.

Q Vara omakapital moodustab koguvaradest 43%. Üheksa kuu lõppedes oli Q Vara OÜ varade mahuks 678 007 tuhat krooni ja omakapitali mahuks 293 224 tuhat krooni.

Q Vara ettevõtte juhatus on kindlalt fokusseeritud pikaajalisele kasumile ning ei plaani lühiajaliste eesmärkide nimel marginaali vähendades kiirmüüki alustada.

Q Vara Grupi investeerimispoliitika lähtub selgelt segmenteerimisest ja parimast riski-tulu suhtest. Segmenteerimise põhimõte seisneb selles, et igal turul püütakse hoida portfellis kolme erineva segmendi projekte. Näiteks Eesti turul on portfellis Tabasalu elamurajoon (küla, keskmine segment), Jüri tehnopark, Kirsiaed (küla kõrgem segment), Maakri kvartal (kesklinn, kõrge segment) ning mõned väiksemad projektid. Sama loogika alusel on Lätis lähitulevikus plaanis investeerida portfelli mitmekesistamisesse. Näiteks peale Pinki külaprojekti ja Jurmala korterelamu projekti lõppu on oluline lisada portfelli uus küla projekt ning ka äripinnaprojekt.

Kolmandas kvartalis alustas Q Vara OÜ tütarettevõte Leedus - UAB Q Vara - läbirääkimisi kinnistu ostuks Vilniuse kesklinnas aadressil Elniu 20. Neljanda kvartali alguses jõuti müüjatega kokkuleppele ja novembris omandas Q Vara Grupp esimese kinnistu Leedus. Tegemist on 1800 m2 kinnistuga Vilniuse kesklinnas, mille prognoositavaks ehitusmahuks on 2300 m2 . Kinnistule on plaanis rajada 3-4 kordne korterelamu. Kinnistu hind oli LTL 3,64 miljonit ja ost finantseeriti 75% ulatuses pangalaenuga. Finantseerijaks oli SEB Vilniaus Banka.

Teiseks kolmandas kvartalis omandatud kinnistuks oli 11 000 m2 suurune kinnistu Sofia kesklinnas Bulgaarias. Tehingu käigus omandas Q Vara 60% suuruse osaluse Bulgaaria ettevõttes OOD Delta Retail, millele nimetatud kinnistu kuulub.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785