Õiged investeeringud tagavad kinnisvaraäris edukuse

Äripäeva poolt koostatud kinnisvarafirmade
TOPi esikohal on Manutent OÜ, mis valiti ka 2005.aasta edukaimaks
ettevõtteks.

I koht – Manutent OÜ. Manutent OÜ infojuhi Maarja-Liis Meri sõnul on ettevõttele edukuse toonud õigesti ja õigel ajal tehtud investeerimisotsused. “Manutent tegutseb klassikalise kinnisvaraarendusega, aga samal ajal on meie ettevõte avatud ka müügitehingutele teiste arendajatega,” kinnitab Meri. “Selline paindlikkus lubab turult võtta maksimumi.”

II koht – AS Kawe Group. Kawe Groupi tegevjuht Jaanus Kosemaa leiab, et ettevõtte edukuse taga on mitme erineva näitaja koosmõju. “Turg meie ümber kasvab jõudsalt ja bürooruumide rendihinnad on tõusma hakanud,” märgib ta. Kommenteerides eelmise aasta tulemusi, lisas Kosemaa, et suur osa varade ja kasumi kasvust on tulnud konsolideerimise käigus üle mindud ühtsele printsiibile näidata kinnisvara investeeringuid bilansis turuhinnas.

III koht – Saarte Investeering OÜ. Saarte Investeeringute omaniku Tullio Libliku sõnul tugineb ettevõtte edu suures osas
heade ja professionaalsete koostööpartnerite olemasolule. Praegu on Saarte Investeeringutel kolm peatöövõtjat, kellest ühega seob ettevõtet juba pikaajalisem koostöö, ent kahega algas partnerlus käesolevast aastast. Ettevõte on ostnud ka mitme firma aktsiaid, mis tänase seisuga on firma tütarettevõtted. Praegu tegeleb firma küll põhiliselt kinnisvaraga, ent tulevikus plaanitakse kindlasti senisest rohkem tähelepanu pöörata ka tütarettevõtete juhtimisele.

Kinnisvarafirmade TOP

1. Manutent OÜ, Märt Vooglaid
2. Kawe Group, AS Jaanus Kosemaa
3. Saarte Investeering, OÜ Tullio Liblik
4. Pindi Kinnisvara AS, Peep Sooman
5. Saare Kinnisvara OÜ, Toomas Tarus
6. Kamm Ettevõtmiste OÜ, Mart Maastik
7. Uus Maa Kinnisvaragrupp OÜ, Jaanus Laugus
8. Strategius OÜ, Elar Sarapuu
9. E.L.L. Kinnisvara AS, Aldo Dapon
10. Amando Kinnisvara OÜ, Tambet Mägi

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed