14. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mõne aastaga saab linnahallist särav konverentside võõrustaja

Tallinn paneb linnahalli ja seda ümbritseva ala hoonestusõiguse konkursile 60,9 miljoni kroonise alghinnaga ning linnavõimu eesmärgiks on leida arendaja, kes ehitaks linnahalli ümber kaasaegseks konverentsikeskuseks.

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul soovib linnavõim konkursi välja kuulutada järgmise aasta alguses ning enne peavad plaanile rohelist tuld näitama nii linnavalitsus kui ka linnavolikogu, kirjutas Tarbija24. Enampakkumise võitja saab esialgse kava kohaselt linnahalli ja selle kõrval olevad kinnistud 50 aastaks enda kätte ning umbes 3-4 aasta pärast peaks hiiglaslik mereäärne kompleks olema ümber ehitatud konverentsikeskuseks.

1980. aastal valminud ja kaitse all olevat linnahalli maha lammutada ei tohi ning kuigi muinsuskaitselised eritingimused lubavad hoonet pisut ümber ehitada jääb selle välisilme ka pärast konverentsikeskuseks saamist praegusega sarnaseks.

Lammutada võib linnahalli üht osa jäähalli, kuid selle asemele peab kerkima uus sama suur hooneosa. Esialgse kava kohaselt tuleks jäähalli asemele messikeskus.

Koos linnahalli krundiga läheb konkursile veel kuus krunti, millest neli käistlevad teid, haljasalasid ja mereäärset promenaadi ning kahele tühjale krundile lubab konkursi tingimustes olev ala eskiisplaan ehitada kokku kolm uut hoonet. «Ka uued hooned peavad olema seotud linnahalliga ehk seal kõrval võiks areneda hotellindus mitte elamuehitus,» märkis Aas.

Aas lausus, et konverentsiturism ja hotellindus võiks olla see, mis paneb arendajaid projektist huvi tundma. Linnahalli 4300-kohaline suur saal jääb ka tulevase konverentsikeskuse südameks, kuid ümberehitus peab tagama süsteemi, millega saab seda vajadusel liikuvate vaheseinade abil väiksemateks saalideks tükeldada.

Hoonestusõiguse konkursi alghind 60,9 miljonit krooni on sealsete kruntide hoonestusõiguse aastatasu kolmekordne suurus. Linna tellitud eksperthinnangu kohaselt on linnahalli kinnistu väärtuseks 243,4 miljonit krooni, kuid selle rekonstrueerimise ja jäähalli lammutamise maksumus kokku 729 miljonit krooni.

Linnahalli kõrval oleva 2,2 hektarilise Logi tn 7 kinnistu väärtuseks hinnatakse 199 miljonit krooni ning 4510 ruutmeetrise Logi tn 9 kinnistu väärtuseks 47 miljonit krooni. Hoonestusõiguse alla mineva maatüki kogumaht koos linnahalliga on 9,4 hektarit.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785