Arco Vara petab kliente

Eesti suuremat kinnisvaraarendajat Arco
Vara ei saa usaldada.

Olen ise ostnud hiljuti korteri Osten Tori, kesklinna servas, ehitaja ja arendaja soomlaste SRV Grupp. Minu korteri hind püsis sama alates algusest. Broneerisin korteri 2005. aasta suvel hinna pealt 1,17 mln krooni, ja kuu aja pärast käisime kenasti notaris. Umbes sel ajal hakkas ka minu valmiva korteri hind kohinal kasvama. Kui veebuaris sisse kolisime, oli korterile turuhinna järgi otsa kruvinud miljon krooni! Mulle tegi see siis kõik nalja, õnnitlesin ennast esimese miljoni teenimise üle ega osanud mõeldagi, et arnendaja võiks hoopis minult seda raha sisse kasseerima hakata.

Nii juhtus aga nüüd Arco Vara Kodukolde majadega, mida alles ehitatakse. Ka mina kaalusin neid maju kodu otsides, kuid loobusin, kuna korterid olid natuke kallimad kui Osten Toris. Nüüd tänan õnne, sest säästsin ennast suurest murest. Teadmine, et pead kiiresti suurendama pangalaenu, et üldse uut kodu saada, on niru. Hetkel on ka laenutingimused kehvemad kui aasta tagasi. Kui Arco Vara eesmärk on lisaraha küsimisel oma soovitud rentaabluse saavutamine, siis inimestele pani ta sellega kas 5-6 aastat laenukoorumust lisaks või võttis neilt iga kuu laenumaksetena juurde mitu tuhat krooni. Ma ei tea, mida tunnevad Arco Vara omanikud Arti Arakas, Hillar-Peeter Luitsalu ja Richard Tomingas, kui nad seda ette kujutavad. Mina ennast hästi ei tunneks nende asemel. Aga võib olla ei lähe see neile üldse korda, sest elu on julm ja mõelda tuleb ennekõike oma eesmärkidele.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

oktoober 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed