USA linnad, kuhu analüütikud ei soovita kinnisvara osta

Need linnad on ülehinnatud ja järgmistel
aastatel oodatakse seal suurt hinnalangust, tsiteeris CNN Money.com juhtivat USA
majandusuuringute portaali Moody's Economy.com.

Californias Bakersfield, Fresno, Merced ja Sacramento Stockton. Kinnisvarahinnad tõusid piirkonnas kuni 60% viimase kahe aastaga, kuna Los Angelasis ei mahtunud enam uusi krunte mere äärde ja kinnisvarahaid asusid odavaid maatükke piirkonnas kokku ostma.

Piirkonna suurimaks sissetulekuallikas on põllumajandus, kus palgad on madalad ja tööpuudus kõrge. Ka kinnisvara hinnad ei saa olla kõrged, kui inimesed ei suuda selle eest maksta.

Edela Floridas Fort Myers, Naples, Punta Gorda ja Sarasota, kus tavaline kodu maksab umbes kuus miljonit krooni ja hinnad tõusid eelmine aasta 25%. Kohalik majandus ei suuda sellist koormust taluda, kuna enamus elanikke on pensionieelikud.

Atlantic City ja Ocean City hinnad tõusid kõrgustesse, kui Philadelphiast sinna tööle ja tagasi sõitjad müüsid oma korterid kõrgema hinnaga idaranniku teise kodu ostjatele. Kuid kui intressid tõusevad, ei taha keegi teist kodu osta.

Phoenixis müüdi eelmisel aastal kolmandik uutest kodudest spekulantidele ja investoritele, kes nüüd kaebavad, et hinnad on langenud rohkem kui miljon krooni.

Californias Inland Empire, Riverside ja San Bernardino maakond. Ehitusbuum on olnud senimaani selle Los Angelese idapiirkonna tööhõive kasvumootor. Kui tööjõunõudlus väheneb, langeb ka nõudlus uute kodude järele.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

oktoober 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed