19. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linn kavatseb uuesti seadustada Pirita tee 11-korruselise maja

Linnavõim tahab elanike kaebuse peale kohtus osaliselt tühistatud Pirita tee äärse detailplaneeringu uuesti kehtestada ja seeläbi taas seadustada Eesti Näituste paviljonide ette kerkiva 11-korruselise elamu, kirjutab Postimees.

Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Igor Volkov ütles, et suure tõenäosusega saadab amet täna Skanska EMV-le kirja, milles teatab Pirita tee äärde kerkiva kortermaja ehitusloa peatamisest. Ta lisas, et seejärel peab firma vähemalt ajutiselt ehitustööd krundil lõpetama.

Vajadus ehitusloa peatamiseks tekkis seetõttu, et kohus tühistas ala detailplaneeringu just Pirita tee 28 krundile kerkiva 11-korruselise maja osas, leides, et linn pole piisavalt põhjendanud, miks ala üldplaneeringut muudeti ja miks on sinna krundile sobilik just kortermaja.

Nii Volkovi kui ka Tallinna abilinnapea Kalev Kallo sõnul kavatseb linn ala detailplaneeringu uuesti avalikustada ja seejärel volikokku saata. Samas on ebaselge, kas kevadel alanud ehitustööd seisavad kuni planeeringu taaskehtestamiseni või mitte.

«Lõpplahendusena ta nii ongi, et planeering jõuab uuesti volikokku, kuid see on pikk menetlus ja ka vahepeal peab midagi toimuma,» lausus Kallo. Ta ei soovinud eile spekuleerima hakata, mis pooleliolevast ehitusest saab.

«Mis ma ennustan kohvipaksu pealt, tuleb juristidega nõu pidada, siin ei saa puusa pealt tulistada,» lausus Kallo. Ta lisas, et kavatseb homme ja esmaspäeval kohtuda Eesti Näituste ning ehitusfirma Skanska EMV esindajatega.

Respublikaan Tõnis Paltsi juhitud linnavalitsus otsustas 2005. aastal, et ei anna Skanskale ehitusluba.

2005. aasta sügisest alates pealinnas ainuvõimul olev keskerakondlik linnavalitsus otsustas aga pooleliolevast kohtuvaidlusest hoolimata 2006. aasta alguses ehitusloa väljastada.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785