12. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vooglaiu firmal Manutent ulatub projetide maksumus mitme miljardini

Märt Vooglaiu firma OÜ Manutent on viie aastaga kasvanud rahvusvaheliseks kinnisvaraarendusfirmaks, mille arendatavate projektide kogumaksumus ulatub mitme miljardi kroonini, kirjutab ajakiri Saldo.

Nii rentaableid rahaveskeid pole Eestis palju. Eelmisel aastal teenis Manutent 586 miljoni kroonise käibe juures 260 miljonit krooni kasumit. Selle aasta numbrid saavad sarnased, usuvad firma juhid. Kui uurida selle aasta alguses Manutendi juhatuse liikmeks saanud Jaak Vendelt, mis on ettevõtte ülikiire arengu taga, vastab ta, et ilmselt on see olnud ettevõtte töötajate oskus kinnisvaraturu arenguid ette prognoosida. Et Manutent tegeleb peamiselt suurte projektidega, on ka võetud riskid suured, kuid seni on kõik sujunud tõrgeteta ning täna toimetatakse aktiivselt peale Eesti ka Lätis ja Venemaal.

Manutendi juhatuse liikme sõnul pole firmal hetkel käsil ühtegi projekti, mille maksumus jääks alla saja miljoni krooni. Justkui selle kinnituseks teatas Manutent septembri esimesel poolel kahe uue projekti arendamisest Lätis, mis lähevad ettevõttele kokku maksma üle kahe miljardi krooni.

Need ettevõtmised moodustavad vaid väikese osa Vooglaiu firma haardest Baltimaades ja Venemaal. Kuigi Manutendi seni lõpetatud arendusprojektidest suurim ja kalleim (350 miljonit krooni neelanud Ülemiste elurajoon) asub endiselt Eestis, ületab mitu praegu töös olevad projekti maksumuselt nimetatu. Raudu hoitakse tules väga erinevates piirkondades. Jaak Vende kinnitusel liigub Manutendi põhitegevus üha enam Riia suunas, kus ettevõte näeb nii äri- kui elupindade osas lähiaastatel väga suurt kasvupotentsiaali.

Märt Vooglaid lõi ettevõtte Manutent OÜ koos Urmas Sõõrumaaga, kuid eelmisel aastal läksid projektid lahku. Väidetavalt tüli äri jagamisel ei tekkinud.

Manutendi Suuremad käsilolevad projektid:Ülemist elurajoon, Estonia pst 7, korterelamu Peterburis, hotellikompleks Peterburis, Jurmala korterelamud, Balasta Dambis.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785