Briti finantsrusikad külvavad Eesti kinnisvarasse sadu miljoneid

Eesti astumine Euroopa Liitu on avanud
konservatiivsete brittide rahakraanid - nii on Eesti kinnisvaraturule tekkinud
kümmekond tõsisemat Briti finantsrusikat, kes külvavad Eesti kinnisvaraturu üle
sadade miljonite kroonidega, kirjutab ajakiri Saldo.

Briti firma Churchills omanikud Lee Williams ja Karl Goldthorpe on Pärnumaal ja Viljandimaal lühikese ajaga enda kinnisvaraportfelli priskeks paisutanud ning ostnud kümneid hektareid maad Tahkuranna, Paikuse, Sauga, Halliste ja mitmetes teistes valdades.
"See on fantastiline, et Eesti on Euroopa Liidus," rõõmustab Williams ja lisab hiljem: "Veelgi fantastilisem on aga see, et Eestis pole veel euro käibele tulnud!" 22 aastat kinnisvaraäris tegutsenud Williams meenutab külmavärinatega Hispaanias pärast euro tulekut toimunut: "Kinnisvara hinnad tõusid sisuliselt üleöö 40-50 protsenti!"
Meeste plaan on osta maatulundusmaad, teha detailplaneering ning võimalusel arendada. Tallinna korterite hinnad on nende arvates liiga kallid. Nemad eelistavad püüda väiksemaid kalu, kuid rohkem.
Endine tipppoliitik ja Isamaaliidu peasekretär Aimar Altosaar juhib aga briti kinnisvarainvestorite raha koondavat ettevõtet Estonian Property Opportunities Fundi, kes on soetanud kinnistud Lääne - Virumaal.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed