3. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saku valla suurasumi rajaja võrdleb seda Tiskrega

Ka Tiskre oli pikk projekt, kuid keegi ei näinud selles probleemi, lausus Saku valda pea 5000 inimesega asulat plaaniva Mergo Holdingu juhatuse liige Tõnu Soodla.

Plaan ehitada 205 hektarile 1600 eluaset on tema sõnul ideaalne, sest sel juhul on võimalik turusituatsiooniga kohaneda paremini, kui ühe suure ehitusobjekti puhul.

Harjumaal asuva Lokuti küla asemel võib kümne aasta pärast laiuda 1600 eluasemega alevik, kui Saku vald kiidab heaks osaühingu Mergo Holdingu arenguprojekti.

Samas rõhutas Soodla, et tegu on veel toore projektiga, sest projekteerima pole veel hakatudki. Enne peab Saku vald kiitma heaks Mergo Holdingu detailplaneeringu. Ehitus peaks praeguste plaanide järgi algama juba 2008.aastal.

Soodla sõnul ei näe ta probleemi selles, et tegemist on 10 aasta pikkuse projektiga. "Ka Tiskre oli pikk projekt, kuid keegi ei näinud selles probleemi," ütles Soodla. "Kinnisvaraturuga on ju võimalik kohaneda, müüa algul 300-400 krunti ja vaadata siis edasi. Võimalik on krunte välja rentida, müüa või kui vaja siis ka kinnistuna müüa."

Soodla sõnul jääks alevikku infrastruktuuri rajamine pigem nende ettevõtte kui valla kaela: "Praegu on juba ühe lasteaia projekt valmis."

Saku valda võib kerkiva Lokuti aleviku projekti maksumuseks kujuneb ligikaudu 1,5 miljardit krooni. Soodla sõnul ei ole tegemist väga suure summaga, kui arvestada, et tegemist on 10 aasta pikkuse projektiga. Raha tuleb pankadelt ja omafinantseeringust, ütles Soodla.

Mergo Holdingu viimase suurema projekti Tänassilma tehnopargiga on Soodla sõnul läinud kõik suhteliselt hästi. "Praegu on veel 5-6 ha planeeringus. Viimane planeering peaks valmima aasta lõpul," rääkis Soodla. "Kuna tulevad ette Tallinna ringteed jms, siis Tänassilma tehnopark hakkab varsti ammenduma."

"Paari aastaga peaks Tehnopark olema lõplikult valmis. Vaid ühe krundi pärast käib praegu kohtuvaidlus. Õigusjärgne omanik vaidleb nimelt vallaga," märkis Soodla.

Tänassilma tehnopark paikneb Tallinna piiril, Pärnu mnt. ääres, Saku valla territooriumil. Tänassilma Tehnoparki investeeris Mergo Holding 50 miljonit krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785