Ild: loodame, et eestlaste meeleheitlik püüd maja hankida säilib

SRV Ehituse tegevjuht Alvar Ildi sõnul on
positiivne, et uued elamurajoonid tulevad Saku valda Viljandi maantee äärde,
sest see on kasulik kõikidele sealsetele kinnisvaraarendajatele.

OÜ Mergo Holding plaanib Harjumaale Saku valda 200 hektarile ligi 1600 eluaset. SRV Kinnisvara plaanib Saku valda Metsaveere elamurajooni, mille mastaabid on küll väiksemad: kruntide arv on seal 88. Metsaveere elamurajoon peaks valmima 3-4 aastaga, ütles Ild. Ildi sõnul on Metsaveere rajooni arendamine läinud plaanide kohaselt ja nad on tänase arenguga rahul.

Ild suhtub Mergo Holdingu projekti positiivselt: "Küllaltki naljakas, et Raudalu maantee on seni olnud küllaltki tagasihoidlik piirkond." Ildi sõnul teeb arendajatele elu lihtsamaks, kui ühte piirkonda tuleb mitmeid projekte. Nii Mergo Holdingu kavandatav projekt kui ka Metsaveere elurajoon on peaaegu kõrvuti. "Inimesed vaatavad ju silmadega. Kui nähakse, et kuidas üks piirkond areneb, siis tahetakse ka ise sinna elama tulla."


Mergo Holdingut Ildi sõnul nad konkurendina võtma ei pea: "Kolle pole põhjust näha. Kui nemad oma projekti realiseerivad, on meil juba midagi valmis. Samas kui selline maht tuleb ühte piirkonda, siis arvatavasti tuleb rääkida infrastruktuuri arendamisest. Näiteks oleks majanduslikult õigustatud sinna ehitada võib-olla uus koolimaja," rääkis Ild.


Ildi sõnul tuleb loota tulevikust, et eestlaste meeleheitlik püüd maja hankida säilib. "Samas esimene suurem kinnisvarajanu on eestlastel kustutatud. Praegu on inimesed kinnisvara suhtes valimavaks muutunud. Vaadatakse rohkem ehituse kvaliteeti. Vanasti oli peamine, et maja kätte saadi."


Ildi sõnul praegune kinnisvarabuum ei ole iseenesest mingi nähtus, vaid see kaasneb muude arengutega. "Keegi ei ole hiromant ega te , mis tulevik toob. Pühapäevale järgneb argipäev. Annaks jumal, et see üleminek liiga järsk poleks."

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed