26. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saveljevi linnakul juba rohkelt eelbroneeringuid

Fine Kinnisvara juhatuse liikme Kaido Saveljevi sõnul on Nõmme ning Mustamäe piirkonna rajataval linnakul juba rohkelt eelbroneeringuid.

Tallinna linnavalitsus kehtestab homsel istungil Kadaka pst 165 krundi detailplaneeringu. Planeeritav ala asub Mustamäe linnaosas, Kadaka pst ja Mäepealse tn ristumiskoha lähedal. Tegemist on mahajäetud paekarjääriga, kus paiknevad lagunenud hooned.

Detailplaneeringu koostamist taotles OÜ Fine Kinnisvara.

Saveljevi ütles, et projekti kogumaksumus on umbes 360 miljonit krooni. Investeeringu summa kaetakse osaliselt pangalaenuga ning osaliselt omavahenditest, ütles Saveljev.Kortermajade ehitusleping on sõlmitud Facio Ehituse ASga.

"Kogu projekt näeb ette 7 maja. Neli üheksakordset ja kolm seitsmekorruselist korterelamut. Kokku 215 korterit," rääkis Saveljev. "Korterid on 1,2,3 ja 4-toalised, suurused alates 40m2 kuni 100m2.Saveljevi sõnul toimub ehitus kahes etapis ning kogu projekti valmimisaeg on umbes 2 aastat."Korterite hinnaklass on olenevalt korteri asukohast 27-39000 eek/m2," märkis Saveljev.

Saveljev ei karda, et kõrgaeg kinnisvaraturul hakkab läbi saama: "Nõmme ning Mustamäe piirkonna näol on tegemist hinnatud aladega. Samas piirkonnas paari aasta eest rajatud uued korterelamud on tõestanud, et tegemist on nõutud ning hinnatud kaubaga ning seetõttu on piirkond juba tuttav ka potentsiaalsele ostjaskonnale.""Antud piirkonnas on ka teisi arendajaid, kuid see ilmselt ei mõjuta meie arendatavat asumit, pigem annab see piirkonnale klientide silmis eelise piirkonna terviklikuma väljakujundamise mõttes. Kliendi vaatenurgast on kindlasti pigem positiivne teadmine, et ei piirduta vaid ühe majadegrupiga kuskil väljal, vaid piirkond saab uue ilme ning tegemist on läbimõeldud elurajooniga," rääkis Saveljev.

"Tuginedes Eesti tuntumate kinnisvarabüroode poolt saadud pakkumistele oleme veendunud projekti realiseerumises. Kõrgaja läbisaamine ei tähenda kindlasti seda et kortereid enam ei osteta. Tuginedes potentsiaalsete klientide poolt tehtud eelbroneeringute rohkusele võime tõdeda, et tegemist on suurt huvi pakkuva projektiga ning põhjust kahtlusteks ei ole," lausus ta.

OÜ Fine Kinnisvara näol on tegemist perefirmaga. Kaido Saveljev poeg Janek Saveljev on tema poeg ja äripartner ning Fine Kinnisvara juhatuse esimees.Fine Kinnisvara on asutatud aastal 1998. Alates 2002. aastast on ettevõtte põhitegevuseks kujunenud kinnisvaraarendus, seda just uute kortermajade turul.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785