19. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kopli liinide arendaja koormaks üürnikud

Kopli liinide kinnistutele hoonestusõiguse seadmine on tekitanud kinnisvaraarendajates huvi, peamiseks probleemiks peetakse seal elavate elanikega üürilepingute lõpetamist, kirjutab tänane Äripäev.

"Analüüsime ja siis otsustame, kas osaleme konkursil," sõnas SRV Kinnisvara ASi tegevjuht Margus Mändmets. Tema sõnul teeb projekti tururiskile altiks nõue, et hiljemalt 36 kuud pärast hoonestusõiguse kinnistusraamatusse kandmist tuleb lõpetada projekteerimis- ning ehitustööd ning vormistada ehitiste kasutusload. "Täna on korteriturg normaalne, mis toimub poolteise-kahe aasta pärast, ei tea," arutles Mändmets.

"Kindlasti osaleme," ütles Arco Investeeringute ASi juhatuse esimees Veiko Pedosk. Tema sõnul tundub projekt atraktiivne, kuid pingeliseks teeb selle kohustus hiljemalt järgmise aasta 31. oktoobriks korraldada üürnike ümbermajutamine nii, et nad registreerivad oma elukoha teise eluruumi ja kohustuvad lõpetama Põhja-Tallinna linnaosavalitsusega eluruumi üürilepingud poolte kokkuleppel. "Kindlasti on üürnike hulgas inimesi, kellelt on raske saada nõusolekut väljakolimiseks," märkis ta.

"Iga sealse elamispinna asendamiseks kulub arendajal miljon krooni," hindas Mändmets üürnike väljaviimise kulusid.

Pedosk tegi kiire arvutuse kogu projekti kohta. "Kogu ehitusmaht on 60 000 ruutmeetrit. Sellises mahus elamispinda võiks müüa miljardi krooni eest. Edasi on võimalik kalkuleerida, palju saad kulutada ehitamisele, palju üürnike ümberasustamiseks."

Merko Ehituse arendusdivisjoni direktor Tõnu Korts ei olnud veel konkursi materjalidega põhjalikult tutvunud. "Kindlasti töötame materjalid põhjalikult läbi ning juhul kui pakkumises osalemine tundub meile mõttekas, me seda kindlasti ka teeme," ütles Korts.

Iga sealse elamispinna asendamiseks kulub arendajal miljon krooni.

Margus Mändmets, SRV Kinnisvara ASi tegevjuht YIT Ehitus ASi kinnisvaradirektori Rein Soosalu sõnul nemad praegu projekti vastu huvi ei tunne.

Tallinn seab 99 aastaks Sepa tänava kvartalile ning Sepa 17 kinnistule enampakkumise korras hoonestusõiguse. Hoonestaja kohustub hoonestama kinnistud ning püstitama ehitiste teenindamiseks vajalikud tehnorajatised ja tänavarajatised koos tänavavalgustusega ning üldkasutatava haljastusega.

Hoonestusõiguse seadmise tasu algsuurus enampakkumisel on 813 714 krooni.

Põhja-Tallinna linnaosa valitsuse andmetel on Sepa kvartali kinnistul asuvates elamutes kokku 137 korterit ning elanikke oli juuni alguse seisuga 327.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785