Autor: Teknos OÜ • 25. märts 2024

Woodex Premiumi puidulasuuri tulemus kestab senisest kordades kauem

Kevad on saabumas ja on just õige aeg hakata mõtlema puidust fassaadide, akende, uste, piirdeaedade ja postide värskendamisele. Värvitootjal Teknos on uudis: kui seni oli Woodex sarja lasuuride kestvus kuni viis aastat, siis uue Woodex Premiumiga on hooldusvälp vähemalt kaks korda pikem!

„Tõepoolest on varsti käes aeg vaadata üle nii maja kui ka aed ning vajadusel võtta ette värskenduskuur. Pikendatud kestvusega Woodex Premium sobib suurepäraselt nii uuele värvimata puidule kui ka varem puidulasuuriga töödeldud pindadele, nagu seinad, uksed, aknaraamid, piirdeaiad, kusjuures eriti soovitatav on toodet kasutada palkpindade puhul,” tutvustab Teknos OÜ müügijuht Urmas Hein.

Kauakestev puidulasuur on veepõhine ja mati läikega ning toonitav kõigisse Teknose läbikumavatesse toonidesse. Toode on mõeldud kasutamiseks vertikaalpindadel. Horisontaalpindadel nagu terrassid ja trepid on kasutamiseks lahusti või vee baasil Woodexi terrassiõlid.

Kuigi tootja lubab Woodex Premiumi puhul 2-3 korda pikemat hooldusvälpa, soovitab Hein olla heaperemehelik ning värvitavat pinda regulaarselt üle vaadata. Lihtsalt täna me ei oska keegi öelda, mis on näiteks viie aasta pärast juulis UV-indeks, aga paraku oleneb õuetingimustes olevate materjalide kestvus ilmastikuoludest ja UV-kiirgusest.

Värvimise tulemus sõltub 90% eeltööst

Woodex Premium on valmistatud nii ehitaja kui ka jaekliendi vajadusi silmas pidades. Heina sõnul on selliste koduste tööde õnnestumise valem lihtne: kõik sõltub eeltööde kvaliteedist ehk kuidas on pinnad puhastatud ja krunditud ning milline on ilm. „Ikka tahetakse haarata pintsli ja värvipurgi järele siis, kui päike kõrgel taevas on. Tegelikult on värvimiseks parim pilvealune, mitte väga tuuline ja mitte eriti palav ilm. Õhuniiskus võiks olla alla 80%, seega ei ole ka hommikused ega õhtused värvimised parim aeg.”

Enne kruntimist tuleb pind puhastada Rensa Facade fassaadipesuainega, mis tekitab sine- ja hallituskindla kihi. Tegemist on biolaguneva tootega, seega ei maksa karta, kui pesuainet tilgub näiteks peenrale. Kontsentraat segatakse veega, pestav pind pritsitakse märjaks ja toode kantakse pinnale. Pärast umbes 15minutilist reageerimisaega harjatakse puit üle ja pestakse jooksva veega. Survepesurit ei ole soovitatav kasutada, sest see lõhub puidu struktuuri ning pressib niiskuse sügavale materjali sisse.

Kruntimiseks soovitab Hein kasutada Woodex Primerit, mis hoiab ära nii niiskuse tungimise puidusse kui ka puidu pragunemise. Krunt kantakse pinnale ühes kihis ning tähelepanu tasub pöörata ristisaetud lõikekohtadele, et sinna ei jääks niiskusele vaba pääsu puidupindadesse. Kuna aga Primeril ei ole UV-filtrit, tuleks värvimisega alustada hiljemalt järgmisel päeval.

Woodex Premiumi puidulasuur:

• läbipaistev puidulasuur välistöödeks

• oluliselt pikem hooldusvälp

• suurepärane ilmastikukindlus

• lihtne peale kanda, ei tilgu ega voola

• ülevärvitav kahe tunni pärast

• suurepärane värvipüsivus

• toonitav Teknose läbikumavatesse värvitoonidesse

Värvimine toimub kindlasti kahes kihis. „Kui teil on soetatud mitu purki üht ja sama tooni lasuuri suurema pinna katmiseks, soovitan need kokku valada suuremasse nõusse ja korralikult segada. Siis on kindel, et kogu objekt saab ühesuguse värvitooni. Ja kindlasti tasub aeg-ajalt purgis lasuuri segada, sest värvipigment on raske ja kipub vajuma põhja,” soovitab Hein. Teise kihi värvi võiks pinnale kanda samuti päev hiljem, aga kuna lasuur kuivab väga kiiresti, võib mahutada kaks värvimiskorda ka ühele päevale.

Woodex Premiumil on suurepärane nakkuvus ning lasuur on väga vähese tilkumisega. „See on tõesti mugav toode. Seda on lihtne peale kanda ja tasandada, lõpptulemusena saate ühtlase mati viimistluse. Läbikumavad värvid on kaunid ja jätavad näha nii puusüü kui ka puidu loomuliku tekstuuri,” räägib müügijuht. „Töövahendina võib kasutada nii kruntimiseks kui ka värvimiseks pintslit või pihustit. Ent kui otsustate pihusti kasuks, soovitan ikkagi pärast veel pintsliga viimane viimistlus anda, et kõik kohad saaksid kindlasti kaetud.”

Ta lisab, et väga oluline on tähelepanu pöörata ka sellele, et värvimine käib laua või palgi kaupa. „Ühe jutiga üks laud või palk otsast lõpuni, keskel ei tohi pooleli jätta! Kui vahepeal lõunale lähete, siis hakkab värv juba kuivama ning inetu jätkukoht jääb aastateks häirima. Sest Woodex Premium tagab puithoonele kõige vastupidavama ja kauakestvama viimistluse pikkadeks aastateks.”

Tekkis küsimusi? Võta julgelt ühendust!

Urmas Hein, Teknos OÜ müügijuht (ehitus - remontvärv): telefon 509 6947, [email protected]

Vaata ka www.teknos.ee

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785