Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 5. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bosch: tööriistad muutuvad lisaks kasutajasõbralikkusele ka aina targemaks

Maailma juhtiv elektriliste tööriistade tootja Bosch pakub professionaalseteks ehitus- ja remonditöödeks väga laia valikut tööriistu alates akutrellidest kuni suurte puur- ja piikvasarateni. Tänaste trendidena võib Robert Bosch OÜ regiooni müügijuhi Margus Renneli sõnul nimetada akutööriistade võidukäiku, akude eriti pikka tööaega ning tööriistade muutumist aina targemaks.

„Meie tooteportfellis on esindatud seadmed nii saagimiseks, lõikamiseks ja lihvimiseks kui ka mõõtmiseks. Bosch väga täpsed mõõtetööriistad nagu laserid, kaugusmõõtjad ja detektorid on kasutajate seas hinnatud, aga samuti ka akutööriistade järjest suurenev valik,” räägib Rennel. Tema sõnul on akutööriistade kasutajamugavus väga palju arenenud: akud peavad veel mõne aasta tagustest mudelistest oluliselt pikemalt vastu ja on võimsamad ning samas kaalult kergemad ning kiirema laadimisajaga.

135% pikema tööeaga akud

Mis teeb tööriistad targaks? Näiteks on uue põlvkonna akutööriistad ja akud omavahel pidevas ühenduses ning selle tulemusel kasutab tööriist koostöös akuga täpselt vajaminevat energiahulka töö tegemiseks, andes nii akule enne tühjenemist pikema kasutusea. Võimsate akuelementidega Boschi liitium-ioonakud taluvad suurt koormust ja nende energiakadu on väga väike.

„Uusi Procore 18V Bosch akusid iseloomustab kompaktsus, väike kaal, pikk tööaeg ühe akulaadimisega ja tugevus. Tänu uusimale akuelementide tehnoloogiale ja intelligentsele aku juhtimisele on meie uued akud senistest 87% võimsamad,” tutvustab Rennel ja lisab, et kõigile 18V Li-ioonakuga Bosch profitööriistadele sobiv COOLPACK 2.0 tehnoloogia kaitseb akut ülekuumenemise eest, andes sellele 135% pikema tööea.

Võimsate akuelementidega Boschi liitium-ioonakud taluvad suurt koormust ja nende energiakadu on väga väike. Neid iseloomustab kompaktsus, väike kaal, pikk tööaeg ühe akulaadimisega ja tugevus. Lisaks ei tasu unustada nutitehnoloogiad, mida Bosch oma tööriistades kasutab, olgu selleks siis „targad” tööriistad ja akud või lihtsalt kasutatavad ja väga töökindlad laserid, mis aitavad tööks vajalikke mõõdistusi teha kiirelt ja täpselt. Seejärel saab andmeid koheselt üles laadida vastavatesse programmidesse, mis hõlbustavad andemete ülekandmist juba vajalikesse tööjoonistesse.

Töö laabumiseks on tööriistade ja tarvikute osas oluline näha hinnast kaugemale

Täna on Eestis kõige populaarsemad Bosch akutrellid ja lööktrellid ehk nii-öelda „kärrid”, mis on üks suurimaid gruppe, järgnevad nii akuga kui ka elektrilised puurvasarad, samuti akunurklihvijad ning mõõtetehnika – joonlaserid, pöördlaserid, detektorid ja kaugusmõõtjad. Ja mitte vähem tähtis osa tööriistade kasutamisel ei ole tolmutõmbesüsteemid, mis on hädavajalik toode tolmuga seotud tööde tegemisel. Bosch tööriistadel on ühendused töötamaks koos tolmuimejaga, et tagada töökeskkonna puhtus ja töötajale tervise ohutus.

„Rääkides meie klientidega, toovad nad kvaliteeti ja töömugavust rõhutades esile meie töökindlad akutrellid, „kärrid”, kauakestvad Li-ioon akud ning mõõtetehnika, mille kasutamine on tõusvas trendis,” loetleb Rennel. „Väga kergelt kasutatavad ja nõutud on kipsikruvikeerajad ning meie kauakestvad tarvikud – puurid, kruvikeeraja otsikud, lõikekettad ja saekettad. Alati ei ole kõige mõistlikum soetada soodsa hinnaga tarvikuid, mille kasutusiga on lühem ning nende kulumine suurem. See ei hoia raha kokku, kui peate tarvikuid pidevalt juurde ostma. Meie tarvikud on väga vastupidavad ning võivad esmapilgul küll tunduda klientidele kõrge hinnaga, kuid nagu kogemus on näidanud, on neid proovinud kliendid hakanudki Bosch tarvikuid kasutama, sest kokkuvõttes on võit on suurem.”

Bosch kaasab kliendid meelsasti ka tootearendusse, näiteks on Renneli sõnul olnud juhtumeid, kus mõne tööriista parameetreid muutes ja parendades on selle omadused hoopis vastupidiseks muutunud kliendile mittevastavaks. „Selles osas alati kuulame klientide ootusi ja anname edasi juba tööriista arendajatele,” nendib ta.

Bosch tööriistad on viimaste aastate jooksul pidevas arengus ning nende puhul saab rääkida töökindlusest, kasutusmugavusest, turvalisusest ning mis peamine – Bosch poolt pakutavast pikendatud garantiist, mis on tööriistadele kolm aastat ja akudele kaks aastat! Selleks on vaja tööriist pärast soetamist registreerida Bosh kodulehel ning pikendatud garantii ongi kehtiv.

Robert Bosch OÜ on Bosch Grupi tütarettevõte Eestis. Juba 1993. aastast Baltimaades esindatud Bosch tegeleb äriga kõikjal maailmas ning on aktiivne kõige laiaulatuslikumates sektorites. Bosch varustab Eesti turgu kõrgkvaliteetsete toodetega: sõidukite varuosade, diagnostikaseadmetega töökodadele, elektritööriistade, turvasüsteemide ning soojustehnoloogia seadmete ja lahendustega.

Profitööriistade suuremad äripartnerid on Varustaja24, Taivoster ja SLO. Bosch Professional tööriistade edasimüüjad leiad siit.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785