Autor: Ehitusuudised • 5. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kehtnas peeti ekskavaatorite demopäeva

Mai keskel toimus Kehtna Kutsehariduskekuse rasketehnika katseväljal uue põlvkonna ekskavaatoreid tutvustav demopäev. Caterpillar pakub uue põlvkonna ekskavaatorite 20-tonniseid mudeleid 3 erinevas konfiguratsioonis - Cat 320 GC, 320 ja 323 - ning kahte neist oli võimalik demopäeval ise testida. Kohal olid ka demooperaator Juris Steps, kes näitas oskuslikult masina eriomadusi ning tootejuht Magnus Mägedi, kes tutvustas põhjalikult masinate näitajaid ja võimalusi.

Uus ekskavaatorite seeria sobib kõigeks: olgu vaja töötada tiheda asustusega linnas, teisaldada hulgaliselt pinnast, teha täppisplaneerimist või ka siis, kui jõudlusest olulisem on masina kasutusvõimaluste mitmekesisus. Tööstusharu parim tehnoloogia mudelites 320 ja 323 koos 320 GC turuletoomisega 20-tonnise variandina võimaldab Caterpillaril pakkuda paindlikku lahendust kõigile, kes otsivad väiksema intensiivsusega tööde jaoks mõistliku hinnaga masinat.

DCIM\100MEDIA\DJI_0124.JPG

Kuni 45 % suurem tööviljakus

Kuni 25 % väiksem kütusekulu

Kuni 15 % väiksemad hoolduskulud

Muljet avaldav tööviljakus

Caterpillari uus tehnoloogia võimaldab juhi tööviljakust suurendada lausa 45%. See on enneolematu saavutus. „Tänapäeval valitseb kõikjal kogenud juhtide põud. Kuid sellised tehnoloogilised edusammud aitavad meil suurendada uute juhtide tööviljakust ja vähendada ka kogenud juhtide väsimust,“ ütleb Avesco AS tootejuht Magnus Mägedi.

Oma klassi parim kütusesäästlikkus

Uus Smart-režiim reguleerib automaatselt hüdrosüsteemi ja mootori võimsust, tagades suurima kütusesäästlikkuse, ning uued elektriajamiga ventilaatorid (valikvarustus) vähendavad jahutusvõimsust. Need ja paljud muud nutikad funktsioonid aitavad kütusekulu vähendada kuni 25%.

Väiksemad hoolduskulud

Caterpillar on hoolduskulude vähendamisel teinud suuri edusamme: pikendati hooldusvälpasid, lihtsustati hüdrosüsteemi ja vähendati filtritüüpide arvu. Nüüd kasutatakse vaid 4 eri tüüpi filtrit varasema 15 asemel.

Just sellised leidlikud ideed vähendavad ekskavaatorite 320 GC, 320 ja 323 hoolduskulusid kuni 15%, kliendi jaoks tähendab see tuhandeid eurosid.

Juhi mugavus

Juhi mugavuse ja tuttava töökeskkonna tagamiseks on kogu seeria nüüd varustatud ühetaolise kabiiniga, mille viimistlus on erinev. „Teame, et meie kliendid teevad pikki tööpäevi sageli rasketes tingimustes. Seetõttu on oluline, et kabiin oleks mugav ja seal töötada ohutu,“ kinnitas Magnus Mägedi.

Täiustuste hulka kuuluvad laiem vaateväli, rohkem ruumi kabiinis, puuteekraan (mille kaudu saab juhtida kliimaseadet jm funktsioone) ja Bluetooth® nutitelefonide paaristamiseks. Juhtsüsteemi 2D Grade Control, juhiabisüsteemi, funktsiooni E-Fence ja muude abisüsteemide andmeid ning kaameravaateid saab vaadata samal puuteekraanil. Peale selle on juhtpaneelil vähem lüliteid ja puuteekraani menüüdes saab liikuda ka nihklüliti abil.

Ohutus

Ehkki tehnoloogia on juhi ohutuse tagamisel oluline, kuuluvad varustusse ka ajaproovile vastu pidanud ohutusseadised, näiteks üle katuse rullumise korral kaitsev tarind. Kaks valikvarustusse kuuluvat lisakaamerat näitavad ekraanil 360º vaadet ehk täisringi masina ümbrusest.

Klientide esmamuljete kohaselt on Caterpillar teinud olulisi ja vägagi kasulikke uuendusi. Ootame ka edaspidi teie tagasisidet, kui hakkate kasutama uusi masinaid. Oleme need konstrueerinud just oma klientide vajadusi arvestades.

Esimesele demopäevale lisaks saab uute ekskavaatoritega tutvuda Caterpillari Eesti edasimüüja, Avesco AS, Saue esinduses ning sügisel ka järgmisel demopäeval Ida-Viru maakonnas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785