Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 21. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas sisustada oma kodu kerge vaeva ja soodsa hinnaga?

Foto: SisustusParadiis
Majaehitus on aeganõudev protsess, mis ei lõppe aga kaugeltki sellega, kui uksed-aknad on ees ning põrandad maas. Sisekujundus ja ruumidesse mööbli otsimine võib osutuda sama keeruliseks. Sisustusparadiis.ee juht Lauri Nõukas annab nõu, kuidas nutikalt kodu sisustada, ja räägib tänastest trendidest erinevate ruumide kujundamisel.

Kõige lihtsam ja kiirem variant kodu kujundamiseks on valida kogu sisustus ühe müüja juurest, hoides niiviisi kokku aega mööbli, vaipade, kardinate ja sisustusdetailide valimisel ning saades paremat hinda suure tellimuse ja transpordikulude pealt. Sisustusparadiis kergendab oma klientide elu ka selle võrra, et lisaks transpordi organiseerimisele aitavad töömehed mööbli ka tuppa tõsta ning kokku panna. Samuti on võimalik ettevõtte kaudu utiliseerida vana mööblit ja pakendeid.

Sisustuse tarnija valimisel tuleks vaadata, kui suurt valikut ja milliste tootjate kaupa müüja pakub. Parim lahendus on, kui olemas on mööbel esikust ja õuemööblist kuni vannitoa ja pehme mööblini. Lisaks võiks olla võimalus tellida erilahendusi – näiteks kui soovite, et valitud diivan oleks veidi laiem või teistsuguse kangaga. Personaalne lähenemine on parima klienditeeninduse alus.

Foto: SisustusParadiis

Magamistoa troon on voodi

Magamistubade disaini vaadates võib öelda, et moes on pigem suuremad toad, kuhu mahuvad lisaks voodile ka riidekapp, öökapikesed ning tugitool lugemiseks. Läbi aastate on suurim trend kontinentaalvoodi ehk jenkki-voodi. Tegemist on mugavust hindavatele inimestele loodud vastupidava, ilusa ja praktilise magamisasemega, kus on tõesti hea magada. Kellel kontinentaalvoodi jaoks ruumi napib, see eelistab lahtikäivat voodit, mille all on panipaik või sahtlid. Muidugi on klientidele väga oluline ka erimõõduliste madratsite tellimise võimalus.

Kui magamistoa tapeedi- ja mööblivärvideks on enamasti rahulikud ja pastelsed toonid, siis väikeseks põnevuseks ja aktsendi loomiseks on hea lisada särtsu pisikeste nutikate detailidega. Värvikirev lillevaas aknalaual, kaunis loodusmaal seinal või retrostiilis äratuskell öökapil on just see, mis annab teie magamistoale oma näo.

Foto: SisustusParadiis

Lastetoas ruulib naturaalsus

Lastetoamööbli valik sõltub loomulikult sealsest elanikust – väikesed printsessid eelistavad kuningalossi või haldjamajakeste stiilis tuba ja printsidele meeldivad mereröövlilaeva või siis rallikujundusega toad. Mõeldes tulevikule ja sellele, kui kiirelt lapsed kasvavad, oleks nutikas tuba muinasjutuliseks muuta pigem tapeedi ja mõne detaili abil, mida on hiljem lihtne välja vahetada. Seega võiks mööbli puhul eelistada naturaalseid materjale ja Eestis toodetud teravate nurkadeta turvalist mööblit.

Kindlasti ei ole lastetuba koht, kus raha kvaliteedi pealt kokku hoida, vaid sisustus peab toetama lapse normaalset füüsilist arengut. Näiteks et tema laud ja tool oleksid mugavad, kus arenev väike inimene saaks sirgelt istuda, ning tapeet ja vaip oleksid samuti looduslikest materjalidest. Nii magamistoa kui ka lastetoa puhul on oluline valida sisustuse osas materjalid, mis ei tekitaks allergiaid. Eelkõige tuleb olla tähelepanelik madratsite, tekkide, patjade ja vaipade valikul.

Lastetoa asendamatuks osaks on juba aastaid olnud kott-toolid, millel on mõnus istuda, külitada, pikutada ja isegi magada. Kott-toolid on väga praktilised sisustuselemendid, mis leiavad tõesti palju kasutust, sest neid on lastel endalgi lihtne ruumide vahel liigutada – vajadusel lastetoast elutuppa või terrassile.

Foto: SisustusParadiis

Avatud köökide aeg hakkab läbi saama

Avatud köökide aeg hakkab tõesti läbi saama – tänane trend on eraldada söögi- või elutuba köögist tervenisti või poolikult seina või lükanduksega. Värvidest eelistatakse köögis heledaid toone, millele antakse iseloomu juurde värvilise köögitasapinna taustaseinaga. Mööbli puhul on endiselt nõutud kõrgläige, aga ka täispuit. Eritellimusmööblit tellivad need, kellel kodu valmimisega kiiret pole – pikk tarneaeg seab aga paljudele peredele omad piirid ning seetõttu on avastatud ka valmismööbli eelised ja võlud.

Kodu sisustades on oluline osa köögi- või söögitoamööblil. Ühise laua taha võiks mahtuda terve pere ja ka sõbrad. Sageli osutub väljavalituks ühtne spetsiaalne mööblikomplekt, mis sisaldab laudu, -toole, kummuteid ja riiuleid, aga samas on järjest populaarsem hipsterlik lähenemine, kus ühe laua taha on valitud erinevatest komplektidest omanäolised toolid.

Foto: SisustusParadiis

Elutoa avarusel on võtmetähtsus

Eramaja elutoad on avarad ja valgusküllased ning sageli võimaldavad läbi suurte klaasuste laiendust terrassile. Siinkohal on jälle mõnusaks abimeheks kott-toolid, mida on lihtne ühest ruumist teise tõsta. Värvide osas tänased trendid piiranguid ei sea – elutoad on nii Skandinaavia stiilis heledad kui ka kirgaste toonide ja julgete värvikombinatsioonidega. Aina suuremaks muutuvad nii televiisorid kui ka diivanid – eelistatud on suured nurgadiivanid laiade käetugedega. Nende kõrvale on sageli sätitud pisikesed kohvilauad, et igal diivanil istujal oleks mugav lauani ulatuda.

Terrassilgi on aina enam moes toolide ja laudade asemel õuediivan ning suured puitimitatsiooniga lauad ja plastikust korvmööbel. Neid on lihtne hooldada, samuti säilivad kunstmaterjalist mööbliesemed meie tuule, vihma ja päikese käest puidust paremini. Muidugi võib terrassi istekoha muuta mugavamaks telgi või päikese- ja vihmavarjude abil. Ja mis on mõnusam, kui otse oma terrassil gaasigrillil õhtusöök valmistada?

Foto: SisustusParadiis
Foto: SisustusParadiis

Kontoriruumi olulisim detail on tool

Kõige tähtsam mööbliese kontoris on loomulikult tool, mis peab olema mugav, ergonoomiline ja toetav, kõrge seljatoega ning reguleeritava kõrgusega. Kui teil on kontoris mõnus istuda, tundub automaatselt mõnus ka kõik muu – laud ja muu mööbel! Kirjutuslaudade puhul on maitsed erinevad – kellele meeldivad minimalistlikud metallraami ja lauaplaadiga lauad, kuhu mahub peale vaid sülearvuti. Teiste eelistus on suured massiivsed puidust kirjutuslauad mitmete kapikeste ja sahtlitega.

Kui teil on kontoriruumi jaoks eraldi tuba, on suurepärane. Kui eraldi ruumi pole, mõelge elu- või söögitoa planeerimisel samm kaugemale – kas võiks neist kumbki täita ka kontoriruumi funktsiooni ja kas saab ehk arvutilauakese paigaldada elu- või söögituppa? Tervise ja paremate töötulemuste pärast on oluline, et te ei istuks küürus elutoa madala laua taga, vaid saaksite nautida iga protsessi oma kodus, ka arvutis töötamist. Ja unustada ei tasu ka valgustuse tähtsust – hea valgustus on oluline nii koolilapse toas, kontoris kui ka köögis süüa tehes.

Foto: SisustusParadiis

SisustusParadiis

SisustusParadiis pakub klientidele laia ja mitmekesist valikut sisustuskaupadest, leides alati kliendile sobiva lahenduse. Ettevõte pakub mööblit ja interjööridetaile nii eraisikutele kui ka ettevõtetele nii kööki, esikusse, tubadesse, vannituppa kui ka õue. Veebilehel www.sisustusparadiis.ee täieneb mööblivalik pidevalt. Küsige julgelt personaalset pakkumist [email protected]!

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785