Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 10. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kütteturu uus lahendus – ökonoomne elektriküte

Uue maja ehitamisel seisavad inimesed tihti silmitsi vaat et kõige olulisema küsimusega – millist kütet valida? Puudega kütmine on tüütu, gaasi- või pelletiküte nõuab katla jaoks eraldi ruumi, samuti torude vedamist üle maja. Mugavuskütteks on elekter, mida peljatakse kõrge hinna pärast. Tänapäeva tehnoloogia juures on see hirm aga asjatu. Uuenduslikust lahendusest räägib Korest OÜ küttespetsialist Meelis Anvelt.

CALEO infrapuna-küttekile peamised eelised:• energiasäästlikkus• lihtne paigaldada• minimaalsed paigalduskulud• ühtlase soojusjaotusega• ei kuivata õhku• tervisele kasulik• töökindlus ja ohutus• väga kiire soojenemine• puudub elektromagnetiline kiirgus• hoiab kokku ruumi radiaatorite pealt• väga pikk eluiga (vähemalt 30 aastat)• soodne hind• 15 aastat garantiid

Inimeste esimene hirm kuuldes sõna „elektriküte“ on, et elektriga kütmine tekitab üüratud kuuarved. Tegelikult võib reaalsete näidete põhjal öelda, et olukord on vastupidine – tehnoloogia areng on muutnud elektrikütte väga

ökonoomseks ja seda nii seadmete ostmise, paigalduse kui ka kasutushinna mõttes.Võlusõnaks on küttekile CALEO.

Tegemist on infrapuna- küttetehnoloogial töötava põrandaküttega, mis kasutab töötamiseks elektrienergiat. Kui tavalised elektriradiaatorid kütavad lihtsalt õhku ning temperatuur toas langeb kohe ukse või akna avamisel, siis infrapuna kasutab kaugkiiri, et soojendada toas üles objekte, mitte õhku. Nii hakkavad soojendatud mööbel ja muud objektid ise soojust kiirgama, kuivatamata seejuures õhku ning tagades toas väga meeldiva keskkonna, kus, muide, pole kohta isegi allergiatele. Kütmisel kasutatav kauginfrapunakiirguson inimese organismile täiesti ohutu.

CALEO küttekile paigaldamine ei vaja varasemat eeltööd, põranda valamist või tasandamist. Seda saab hiljem ka aluspõrandalt lahti võtta ja uuesti teisele põrandale paigaldada.

Tegemist on tõesti soodsa lahendusega, mis Eesti kliimas  tähendab ruutmeetri kohta 1–2 euro suuruseid küttekulusid. Võrreldes traditsioonilise elektriradiaatoriga on küttekile isegi kuni 30 protsenti energiasäästlikum.

Kui ühendada CALEO küttekile päikesepaneelidega, vähenevad igakuised kulud küttele veelgi ning majaomanik võib rahulikult vähemalt järgmised 25 aastat nautida muretut küttesüsteemi, sest süsinikkiust valmistatud

küttekile on väga vastupidav ja töökindel lahendus aastakümneteks.

CALEO küttekile on loodud eramajade, korterite ja büroode siseruumidesse ning hoiab toad soojana ka kõige külmematel talvedel. Küte töötab kõige efektiivsemalt kuivades ruumides; vannitubades ja duširuumides vajab põrand spetsiaalselt vee ja suure niiskuse isoleerimist.

Seetõttu on niiskevõitu ruumides soovitatav kasutada spetsiaalset niisketesse ruumidesse mõeldud küttematti H-MAT, mille paksus on 3,6 mm ja mis jääb põrandasegu sisse.

Iseäranis mugav ja mõistlik on küttekile kasutada maja teisel korrusel, isegi kui esimesel korrrusel on vesipõrandaküte. Teisele korrusele on vesipõrandakütet palju keerulisem, kulukam ja aeganõudvam panna, samas kui küttekile paigaldamine ei vaja varasemat eeltööd, põranda valamist ega tasandamist. Pealegi on ta väga ökonoomne lahendus.

CALEO põrandaküttesüsteemi saab juhtida nii puutetundlikult juhtekraanilt kui ka nutiseadmetest.

Muretu ja 15aastase garantiiga. CALEO põrandaküttel on peale ökonoomsuse ka mitmeid muid eeliseid. Küttekile on ülimalt lihtne paigaldada: lisaks küttekilele vajab see vaid alusmatti, teipi ning anduri ühendamist. Võrreldes

vesipõrandaküttega, mis vajab eraldi projekti ning torude ja juhtmete vedamist, on tegemist tõeliselt kiirelt paigaldatava süsteemiga. Küttekilega hoiab ka ehituskulude pealt raha kokku, sest põrandat pole vaja valadaega plaatida ning küttekilet saab hiljem hõlpsasti uude kohta paigaldada.

CALEO küttekile keskmine kulu koos lisamaterjalidega on umbes 25 eurot ruutmeetri kohta. Positiivne on ka see, et põrandapind tõuseb äärmiselt

minimaalselt – koos alusmatiga mitte rohkem kui 0,6 cm. See annab võimaluse kasutada soodsat lahendust nii uutes majades kui ka renoveeritavates korterites või eramutes, kus võib olla sooviks vanale põrandale uus peale ehitada. Küte soojeneb üles väga kiiresti – kõigest viie minutiga jõuab CALEO oma maksimumtemperatuurini ja see on palju kiirem kui alternatiivsetel kütteseadmetel.

Tegemist on ka väga tugeva ja turvalise materjaliga, millele tootja annab koguni 15aastase garantii ning mille puhul on täidetud kõige kõrgemad Euroopa Liidu ohutusnõuded. Küttekile on hooldusvaba.

CALEO küttesüsteemi saab juhtida nii puutetundlikult juhtekraanilt kui ka internetiga ühendatud nutiseadmetest – see annab võimaluse hoida kodused küttearved kontrolli all ükskõik millisest maailma otsast!

CALEO ametlik esindaja Eestis

KOREST OÜKunderi 39, TallinnTel: +372 5854 7451E-post: [email protected]

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785